EUROBASKET

Προβλημάτισε και ηττήθηκε από τη Γεωργία η Εθνική Ελλάδας

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

Κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την -δίχως τον Ζάζα Πατσούλια- Γεωργία του Ηλία Ζούρου στην πρεμιέρα του "Ακρόπολις".

Δεν έλαμπε, δεν έμοιαζε με καλοκουρδισμένο ρολόι, δεν έδειξε έτοιμη για το Eurobasket 2017. H Εθνική Ελλάδας διανύει μια περίεργη, "αμήχανη" μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε περίοδο κι αυτό φάνηκε και στην πρεμιέρα του τουρνουά "Ακρόπολις", στην οποία ηττήθηκε (71-72) από τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου, η οποία δεν είχε μαζί της τον κορυφαίο της παίκτη. Ο Ζάζα Πατσούλια θα χάσει όπως όλα δείχνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξαιτίας ενός τραυματισμού, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους συμπαίκτες του να πάρουν μια σπουδαία (για τα "κυβικά" τους) νίκη που σίγουρα θα τους βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

H ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε μέτρια εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα, βρέθηκε να χάνει στο φινάλε του τρίτου, όμως στο τέταρτο ανέβασε την ένταση, πίεσε σε όλο το γήπεδο, πέρασε μπροστά με 67-60, αλλά δέχθηκε στο φινάλε ένα επί μέρους 4-12 μαζί με ένα τρίποντο του Τσιντσάτζε για να γνωρίσει την ήττα. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (όπως και οι γονείς, αλλά και η σύντροφος και τα αδέλφια του), που έφτασε στην Καλογρέζα με το λεωφορείο της Εθνικής πριν καθίσει στον πάγκο για να δει από εκεί την αναμέτρηση απέναντι στη Γεωργία.

Ο MVP

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν είναι τυχαίος παίκτης. Κάθε άλλο μάλιστα. Με τον Ζάζα Πατσούλια εκτός δράσης, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά και εξέθεσε τη φροντ-λάιν της Εθνικής Ελλάδας. Σκόραρε 23 πόντους με 9/12 δίποντα και 5/5 βολές, πήρε τέσσερα αμυντικά και τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 3/25 τρίποντα της Εθνικής Ελλάδας, είναι μια επίδοση που προβληματίζει και προβληματίζει πολύ. 0/6 είχε ο Νικ Καλάθης, 0/6 είχε ο Κώστας Σλούκας, 1/4 είχε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του πρέπει να δουλέψουν στην ψυχολογία των παικτών τους, γνωρίζοντας όμως πως έχουν μείνει ελάχιστες μέρες μέχρι την έναρξη του Eurobasket 2017.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα "νεκρά" διαστήματα που είχε η Εθνική Ελλάδας τόσο στη δεύτερη, όσο ακόμη περισσότερο στην τέταρτη περίοδο, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το 4-12 που έτρεξαν οι Γεωργιανοί και μερικές κακές αντιδράσεις στην άμυνα, είναι σημάδια που δείχνουν ότι το "Antetokounmpogate" έχει επηρρεάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα αντιμετωπίσει αύριο Πέμπτη (21:00) την Ιταλία του Έτορε Μεσίνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τους Ντίξον, Τσιντσάτζε, Μαρκοϊσβίλι, Σενγκέλια και Σερμαντίνι στη βασική της πεντάδα, η Γεωργία είχε στόχο να τρέξει απέναντι στους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Παπαγιάννη που ξεκίνησαν για την Ελλάδα. Δεν το κατάφερε, ακούμπησε όμως τη μπάλα στη ρακέτα κι ο Σερμαντίνι έβαλε δύσκολα στον Παπαγιάννη, που αντικαταστάθηκε στο 4' με το σκορ στο 6-6, για να τρέξει η ομάδα του Μίσσα σερί 10-0 τελικά να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 18-8 παρά το γεγονός ότι οι Γεωργιανοί είχαν έξι επιθετικά ριμπάουντ, αλλά 4/20 σουτ.

H Ελλάδα πήγε και στο +14 (27-13) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως στη συνέχεια έχασε τη συνοχή και τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα η Γεωργία του Ηλία Ζούρου να τρέξει σε δυόμιση λεπτά ένα σερί 10-0 για να μειώσει στο καλάθι (30-28) και να μείνει κοντά μέχρι το ημίχρονο (37-33) που έμοιαζε με μονομαχία ανάμεσα σε Παπανικολάου (13π.) και Σερμαντίνι (15π.). Τα 2/12 τρίποντα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν πάντως μια επίδοση που σίγουρα προβλημάτιζε.

Οι Γεωργιανοί πέρασαν μπροστά (37-41) με σερί 0-8 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κράτησαν το προβάδισμα παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπάθησε να πιέσει, εκμεταλλεύθηκαν την αστοχία των παικτών του Μίσσα και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +1 (52-53). Η πίεση σε όλο το γήπεδο ζόρισε πάντως τους αθλητές του Ζούρου, με την Ελλάδα να παίρνει τα ηνία (65-56) με τους Καλάθη - Σλούκα να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να αναπνεύσουν. Η Γεωργία δεν παράτησε πάντως το ματς και το τρίποντο του Τσιντσάτζε την έβαλε ξανά μπροστά (71-72) στα 17" πριν το φινάλε, με επί μέρους 4-12.

Στην τελευταία επίθεση ο Παππάς πήρε τη μπάλα, πήγε σε κατάσταση απομόνωσης, "παγιδεύτηκε", αλλά έδωσε την πάσα στον Πρίντεζη που αστόχησε στο σουτ που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 37-33, 52-53, 71-72

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 12 (0/6 τρίπ.), Μπουρούσης 6 (6 ριμπ.), Σλούκας 12 (0/6 τρίπ.), Παππάς 2, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 14 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου 6 (1), Μπόγρης 2, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Ντίξον 4, Γκαμκρελίτζε, Μπόισα, Τσιντσάντζε 13 (1/5 τρίπ.), Σερμαντίνι 23 (9/12 δίπ., 5/5 βολ., 8 ριμπ.), Σανάτζε 5 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (3), Μπερισβίλι, Σενγκέλια 14 (4/15 σουτ, 11 ριμπ., 4 ασ.), Μπιτάτζε 4, Λονταρίτζε.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ