EUROBASKET

Πρίντεζης: "Πάμε να κερδίσουμε την Ισπανία"

Πρίντεζης: "Πάμε να κερδίσουμε την Ισπανία"
INTIME SPORTS

Ο Πρίντεζης μίλησε με σεβασμό για την Ισπανία αλλά επεσήμανε πως η Ελλάδα διαθέτει καλή ομάδα αλλά και παίκτες με προσωπικότητα ώστε να πάρει τη νίκη πρόκριση. "Ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή", σχολίασε.

Λίγο ετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής μας ομάδας επί γαλλικού εδάφους, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το προημιτελικό παιχνίδι της Τρίτης (15/9, 19:30) κόντρα στην Ισπανία. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε με σεβασμό για την δυναμική της ισπανικής ομάδας, αλλά επεσήμανε πως η Ελλάδα πάει για τη νίκη-πρόκριση, βλέποντας αυτό το ματς σαν μία ευκαιρία ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει μία νέα αρχή, πετυχαίνοντας κάτι καλό. "Βασιζόμαστε στην καλή άμυνα, στα ριμπάουντ, στην δημιουργία, στην καλή πάσα, αλλά και στον αιφνιδιασμό σίγουρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί σε όλους αυτούς τους τομείς ώστε να τα καταφέρουμε", είπε μεταξύ άλλων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Γιώργος Οικονόμου

Για το παιχνίδι με την Ισπανία: "Είναι ένας δυνατός αντίπαλος η Ισπανία και θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί. Διαθέτουν μεγάλη ποιότητα. Έχουν αρκετούς καλούς παίκτες στη περιφέρεια, αλλά και έναν σπουδαίο ψηλό μέσα στη ρακέτα όπως είναι ο Γκασόλ. Πρέπει να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Παίζουμε καλά μέχρι στιγμής, αλλά μην επηρεαζόμαστε από τις νίκες. Έχουμε αρκετά θεματάκια που πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι μας. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Είδατε πως σε όλα τα νοκ-άουτ ματς, όλα τα αουτσάιντερ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και δυσκόλεψαν τα λεγόμενα φαβορί. Τουλάχιστον για ένα ημίχρονο ή για 30 λεπτά. Είναι παιχνίδια που θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση".

Για την παρουσία του Γκασόλ: "Ξέρουμε πως ο Γκασόλ είναι παίκτης κλειδί για την Ισπανία. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ο οποίος αν το θελήσει μπορεί σε δύο-τρία ματς στη σειρά να πετύχει από 30 πόντους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Έχουν και άλλους ποιοτικούς παίκτες. Διαθέτουν τον Μίροτιτς, τον Σέρχιο, τον Ρούντι, τον Γιουλ. Εξαιρετικούς παίκτες. Ακόμη και οι Κλαβέρ και Σαν Εμετέριο που έρχονται από πίσω δεν γίνεται να τους υποτιμήσεις. Είναι και αυτοί καλοί παίκτες και θα πρέπει να προσεχθεί το μαρκάρισμα όλων. Αν δεν παίξουμε καλή άμυνα στον καθένα μπορούν να μας τιμωρήσουν. Θέλει προσοχή στα μαρκαρίσματα, καλή άμυνα, συγκέντρωση, καλές βοήθειες και συνέπεια στο πλάνο μας".

Για την εικόνα της ελληνικής ομάδας: "Σαν ομάδα, από το πρώτο μας παιχνίδι και έπειτα, βελτιωνόμαστε αρκετά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αποκτούμε χημεία, έχουμε βρει ρυθμό στο παιχνίδι μας, έχουμε βρει τους ρόλους μας μέσα στην ομάδα και θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο. Είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν.

Δεν θα ήθελα να πω πως από αυτό το ματς κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία μας στη φετινή διοργάνωση. Σίγουρα όμως έχουν πολλές δυνατότητες σαν ομάδα ώστε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά. Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε εμπειρία, έχουμε ταλέντο, έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, έχουμε γενικά ένα καλό και γεμάτο σύνολο και για αυτό πάμε να κερδίσουμε τους Ισπανούς".

Πρίντεζης: "Πάμε να κερδίσουμε την Ισπανία"
INTIME SPORTS

Για το πως θα πρέπει να παίξει η Ελλάδα: " Νομίζω πως θα πρέπει να βάλουμε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, να βάλουμε τα λεγόμενα εύκολα καλάθια. Πρέπει όμως να παίξουμε την πολύ καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε ώστε από εκεί να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Θεωρώ πως είμαστε αρκετά καλοί στο σετ παιχνίδι. Αλλά δε νομίζω πως είναι θέμα τρανζίσιον. Δεν είναι μόνο οι αιφνιδιασμοί.

Και γενικά δεν είμαστε μία ομάδα που στηριζόμαστε στα ποσοστά μας στην επίθεση. Βασιζόμαστε σε άλλα πράγματα. Βασιζόμαστε στην καλή άμυνα, στα ριμπάουντ, στην δημιουργία, στην καλή πάσα, αλλά και στον αιφνιδιασμό σίγουρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί σε όλους αυτούς τους τομείς ώστε να τα καταφέρουμε.

Για αν βλέπουν το ματς αυτό σαν μία ευκαιρία για μία νέα αρχή: "Κάθε διοργάνωση είναι ξεχωριστή. Θεωρώ πως αυτή η Εθνική ομάδα μπορεί να φτιάξει κάτι καλό, κάτι νέο, κάτι που μπορεί να γράψει ιστορία. Υπάρχει μία νέα φουρνιά παικτών, με ταλέντο, με ποιότητα και θέλει να καταφέρει κάτι καλό, όπως και οι παλαιότεροι φυσικά. Όλοι στην ομάδα θέλουμε να πετύχουμε και να φτάσουμε ψηλά. Το παρελθόν σίγουρα είναι οδηγός μας. Και σίγουρα έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία από την Τρίτη να ξεκινήσουμε κάτι νέο, κάτι καλό".

Για τον τραυματισμό του Ρούντι: "Προετοιμαζόμαστε με δεδομένο πως θα παίξει ο Ρούντι. Αλλά ακόμη και αν δεν καταφέρει να παίξει, έχουν εναλλακτικές επιλογές. Τα παιχνίδια τα κερδίζουν και τα χάνουν οι ομάδες και όχι ένας παίκτης".

Για το γεγονός πως οι παίκτες των δύο ομάδων γνωρίζονται μεταξύ τους: "Σίγουρα πάνω-κάτω γνωριζόμαστε καλά με τους Ισπανούς παίκτες. Τους έχουμε αντιμετωπίσει άλλωστε πολλές φορές σε συλλογικό επίπεδο στη Euroleague. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν σε μεγάλο βαθμό. Αλλά, το συλλογικό είναι διαοφορετικό σε σχέση με την Εθνική. Η χημεία σαν σύνολο παίζει σημαντικότερο ρόλο από την κατάσταση που θα βρεθεί ο κάθε παίκτης".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ