EUROBASKET

Παίρνει μέτρα για τα νεύρα των παικτών του ο Κολέ

Παίρνει μέτρα για τα νεύρα των παικτών του ο Κολέ

Η αποβολή του Εβάν Φουρνιέ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Σλοβενία αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Βενσάν Κολέ, ο οποίος θα λάβει τα μέτρα του εν όψει της αναμέτρησης με τη Γερμανία (9/9, 15:15) για τους "16" του Eurobasket.

Ο πρώτος γύρος του Eurobasket δεν άφησε τα καλύτερα δυνατά συναισθήματα στη Γαλλία, η οποία για... πρώτη πήγαινε τον Α' Όμιλο, στην τρίτη θέση κατέληξε. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ δεν έδειξε την ίδια αμυντική συνέπεια που παρουσίασε στα φιλικά παιχνίδια, ήταν επί μονίμου βάσεως ένα "κλικ" πίσω από τους βασικούς της αντιπάλους, κι έτσι θα υποχρεωθεί να δώσει ντέρμπι στους "16" της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία. Κι ακόμη χειρότερα, αν καταφέρει να προκριθεί, θα βρει στον δρόμο της (κατά πάσα πιθανότητα) την Ισπανία, που στη φάση των ομίλων έπαιξε με το πόδι στο γκάζι.

Η κακή εικόνα στις δύο πλευρές του παρκέ, έφερε νεύρα στους παίκτες του Βενσάν Κολέ. Μία κατάσταση που επιδεινώθηκε από τις κακές διαιτησίες κι είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του Εβάν Φουρνιέ στη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με την Σλοβενία, πάνω στο σημείο που οι "μπλε" πάλευαν για την ανατροπή και τη νίκη. Η συμπεριφορά του 25χρονου γκαρντ/φόργουορντ έφερε το πρόστιμο , αλλά και την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού των "μπλε" να λύσει μια και καλή το ζήτημα με τη συμπεριφορά των παικτών του.

Παίρνει μέτρα για τα νεύρα των παικτών του ο Κολέ

Όπως εξήγησε " θα μιλήσουμε με τα παιδιά, θα εξηγήσουμε πως έχει η κατάσταση σε όλη την ομάδα, γιατί πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που αντιδρούμε στα σφυρίγματα των διαιτητών. Είναι κάτι που δεν μας προβλημάτιζε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος βλέπουμε ότι είμαστε επιρρεπείς σε αυτό", για να εξηγήσει πως " πρέπει να μας απασχολούν μόνο αυτά που κάνουμε εμείς, αυτά που ελέγχουμε οι ίδιοι, κι όχι αυτά τα οποία δεν μπορούμε να επηρεάσουμε".

Το παιχνίδι με τη Γερμανία (9/9, 15:15) είναι δίχως... επιστροφή, κι αυτό σημαίνει πως η Γαλλία δεν μπορεί να αναλωθεί σε εκνευρισμό και απώλεια της ηρεμίας της. Μία ομάδα που είχε βάλει ως στόχο τα μετάλλια, απειλείται να μείνει εκτός διεκδίκησής τους από πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις τάξεις των "μπλε".

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Βερολίνο στις 27 Αυγούστου , στην πρόβα τζενεράλε τους πριν από την έναρξη του Eurobasket. Οι "μπλε" είχαν κερδίσει (85-79) με τους Νάντο Ντε Κολό (20π.), Εβάν Φουρνιέ (16π.) και Τομά Ερτέλ (14π.) να "καθαρίζουν" για την ομάδα του Βενσάν Κολέ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ