EUROBASKET

Ουσμάν Γκαρούμπα, ο 16χρονος που "κατάπιε" τους Σέρβους

Ουσμάν Γκαρούμπα, ο 16χρονος που "κατάπιε" τους Σέρβους

Κρατήστε αυτό το όνομα: Τον λένε Ουσμάν Γκαρούμπα, διέλυσε απόψε τους Σερβους στο Eurobasket Παίδων και είναι ο νέος μεγάλος ψηλός του παγκόσμιου μπάσκετ.

Μπορεί το όνομά του να μην το έχετε ακούσει, να μη σας λέει πολλά, να μη σας λέει απολύτως τίποτα. Τον Ουσμάν Γκαρουμπα, όμως, θα τον ακούτε για πολλά χρόνια από εδώ και στο εξής. Ο 16χρονος ύψους 2μ.02 ψηλός που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε απίστευτη εμφάνιση με την Εθνική Παίδων της Ισπανίας στο Eurobasket U16, για να οδηγήσει την ομαδα του στην άνετη επικράτηση (72-46) επί της οικοδέσποινας Σερβίας στη Βοϊβοντίνα.

Ο Γκαρούμπα έπαιξε μόλις 22:46, πρόλαβε όμως να σκοράρει 25 πόντους με 10/14 δίποντα και 5/7 βολές, να μαζέψει 16 ριμπάουντ, να μοιράσει 4 ασίστ, να κλέψει μία μπάλα και να συγκεντρώσει 36 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερο, ουσιαστικά οι μηχανές του έσβησαν από το ημίχρονο (46-21) όταν είχε 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, προφυλάχθηκε στο δεύτερο μερος, όμως φρόντισε να στείλει το μήνυμα του εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ