EUROBASKET

Οι (πάρα πολλοί) απόντες του Eurobasket 2017

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ICON

Το Eurobasket 2017 ξεκινά, όμως η αλήθεια είναι πως αρκετές από τις 24 ομάδες του θα παραταχθούν με σοβαρές απουσίες. Το Sport24.gr καταγράφει τις σημαντικότερες εξ' αυτών.

Το καλοκαίρι που σιγά σιγά μας αποχαιρετά, δεν έμοιαζε με άλλα. Και το φετινό Eurobasket θα είναι αρκετά διαφορετικό από προηγούμενα. Βλέπετε, αρκετές από τις 24 ομάδες του θα παραταχθούν χωρίς σημαντικούς παίκτες τους, είτε γιατί εκείνοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, είτε γιατί οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν τους πίεσαν να μείνουν εκτός διοργάνωσης ώστε να ξεκουραστούν και να "κρύψουν" τα προβλήματά τους.

Τους περισσότερους απόντες μετρούν η Σερβία και η Γαλλία. Οι πρώτοι δεν θα έχουν μια "κανονική" πεντάδα παικτών (Τεόντοσιτς, Νέντοβιτς, Μπιέλιτσα, Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ/Ραντούλιτσα), οι δεύτεροι θα πρέπει να καλύψουν τον Τόνι Πάρκερ που αποσύρθηκε, αλλά και τα μεγάλα κενά τους στη θέση του άσου και του σέντερ όπου δέσποζε ο Ρουντί Γκομπέρ, ένας σπουδαίος ψηλός που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί.

Πολύ σημαντικές απώλειες έχουν η Ελλάδα (Αντετοκούνμπο - Κουφός), η Ιταλία (Γκαλινάρι), η Ισπανία (Γιουλ και νατουραλιζέ), αλλά και η Τσεχία που πρέπει να παίξει χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, τον Γιαν Βέσελι. Γενικά, οι περισσότερες ομάδες του τουρνουά έχουν από τουλάχιστον μία μεγάλη απουσία που πρέπει να καλύψουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει από τη μία έλλειψη ταλέντου, αλλά από την άλλη μεγαλύτερος ανταγωνισμός ακόμη και για το βάθρο και τα μετάλλια.

Αναλυτικά οι παίκτες που δεν θα συμμετάσχουν στο Eurobasket 2017:

ΒΕΛΓΙΟ: Ματ Λοτζέσκι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μάρτσιν Γκορτάτ, Ματσέι Λάμπε

ΕΛΛΑΔΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός,

ΣΕΡΒΙΑ: Μίλος Τεόντοσιτς, Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νέμανια Νέντοβιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς

ΓΑΛΛΙΑ: Νικολά Μπατούμ, Ρουντί Γκομπέρ, Ιάν Μαχίνμι, Φαμπιάν Κοζέρ, Φρανκ Ντιλικίνα, Ροντρίγκ Μπομπουά

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ζόραν Ντράγκιτς, Γιάκα Κλόμπουτσαρ

ΙΤΑΛΙΑ: Ντανίλο Γκαλινάρι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πολ Τσίπσερ, Μάξι Κλέμπερ

ΤΣΕΧΙΑ: Γιαν Βέσελι, Μπλέικ Σιλμπ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σέρχιο Γιουλ, Νίκολα Μίροτιτς, Σερζ Ιμπάκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μπεν Γκόρντον, Τζόελ Φρίλαντ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ερσάν Ιλιασόβα, Ομέρ Ασίκ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Αλεξ Λεν, Κίριλο Φεζένκο

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ντομάντας Σαμπόνις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Παούλιους Γιανκούνας

ΓΕΩΡΓΙΑ: Βίκτορ Σανικίτζε

ΡΩΣΙΑ: Σεργκέι Καράσεφ

Μένει να δούμε αν στο επόμενο Eurobasket (που θα γίνει σε τέσσερα χρόνια) η κατάσταση θα είναι διαφορετική ή αν οι σύλλογοι (κυρίως του ΝΒΑ) θα συνεχίσουν να κοιτάζουν με περισσότερη σοβαρότητα τα τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Παγκόσμια Κύπελλα.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ