EUROBASKET

Οι παίκτες λένε "ναι" στο ελεύθερο καλοκαίρι

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÓ - ÃÅÙÑÃÉÁ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÓ - ÃÅÙÑÃÉÁ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN) EUROKINISSI SPORTS

Παίκτες από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Γεωργία μίλησαν για το ελεύθερο καλοκαίρι του 2018, λόγω του νέου προγράμματος της FIBA. Κι η υποδοχή των σχετικών μαντάτων ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης.

Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι το πρώτο... ελεύθερο για τις εθνικές ομάδες, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διοργάνωση -παρά μόνο κάποιοι (λίγοι) αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι όπως καταλαβαίνετε, ήδη οι παίκτες υποδέχονται με μεγάλη χαρά αυτή τη συνθήκη, αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο έχουν μάθει να περνούν ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού τους στις εθνικές ομάδες.

Στο περιθώριο της παρουσίας τους στην Αθήνα για το "Ακρόπολις", οι παίκτες της Ιταλίας, της Σερβίας και της Γεωργίας μίλησαν για το ελεύθερο καλοκαίρι που θα έχουν το 2018.

" Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Όλοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα", σχολίασε σχετικά ο Τόρνικε Σενγκέλια που δηλώνει "παρών" με μεγάλη συνέπεια τα τελευταία χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, Βίκτορ Σανικίτζε, υποδέχθηκε με ακόμη μεγαλύτερη ενθουσιασμό τα μαντάτα για το ελεύθερο καλοκαίρι, εξηγώντας πως " είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Όταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση".

Από την πλευρά του, ο Ντάνιελ Χάκετ εξήγησε ότι " είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό", με τον Τζίτζι Ντατόμε να προσθέτει πάνω σε αυτό πως " είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελεύθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες".

Όσον αφορά στον Στέφαν Γιόβιτς, ο πλεϊμέικερ της Σερβίας επεσήμανε πως " δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Όλοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ