EUROBASKET

Οι Ιταλοί "βομβάρδισαν" το Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα του Eurobasket

Οι Ιταλοί "βομβάρδισαν" το Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα του Eurobasket

Με τρομερά ποσοστά από την περιφέρεια, η Ιταλία έκανε πλάκα στο Τελ Αβίβ, διαλύοντας το Ισραήλ (69-48) που πέτυχε μόλις ένα τρίποντο σε 40 λεπτά αγώνα!

Με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι της στο Eurobasket 2017 η Ιταλία, η οποία δεν τρόμαξε από το Ισραήλ που είχε τον κόσμο στο πλευρό του και το νίκησε εύκολα (69-48) στο Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Μπελινέλι - Ντατόμε - Μέλι - Χάκετ να δημιουργούν μια σπουδαία τετράδα απέναντι στον... one man show Όμρι Κάσπι που πάλευε εναντίον όλων. 1/14 τρίποντα είχαν οι γηπεδούχοι, που πέτυχαν μόλις 16 πόντους με 3/23 σουτ στο δεύτερο μέρος και δεν πέτυχαν καλάθι (0/11 προσπάθειες) στο τέταρτο δεκάλεπτο.

O MVP

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον εκ των Μπελινέλι (18 πόντοι με 6/8 τρίποντα), Ντατόμε (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Μέλι (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Χάκετ (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), καθώς ο ένας συμπλήρωσε τον άλλο και μαζί δημιούργησαν μια σπουδαία τετράδα που έδειξε ικανή να φτάσει μακριά στη φετινή διοργάνωση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ισορροπία που είχαν οι Ιταλοί στη ρακέτα (11/27 δίποντα) και την περιφέρεια (13/27 τρίποντα), αλλά και τα μόλις 8 λάθη του Ισραήλ που παραδόξως δεν "πούλησε" μπάλες, αλλά τελείωσε την αναμέτρηση με 1/14 τρίποντα! Με 12 λιγότερα από την Ιταλία, η ομάδα του Έρεζ Έντελσταϊν δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

16 πόντους με 3/23 σουτ είχαν οι γηπεδούχοι Ισραηλινοί στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να κοιτάξουν ποτέ στα μάτια τους αντιπάλους τους. Στην τέταρτη περίοδο μάλιστα δεν πέτυχαν καλάθι, καθώς μέτρησαν 0/11 προσπάθειες. Επτά πόντους από βολές πέτυχαν όλους κι όλους στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πεισμωμένοι από νωρίς, οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα 8 πόντων (13-5), δεν κατάφεραν να το κρατήσουν, όμως έκλεισαν την πρώτη περίοδο φτιάχνοντας άλλη μια μικρή διαφορά (21-15) την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τρομερό άγχος. Όλοι, εκτός από τον Όμρι Κάσπι που έμοιαζε με... ενήλικα μέσα σε μια δωδεκάδα εφήβων. Η ομάδα του Μεσίνα έμεινε μπροστά μέχρι το ημίχρονο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο (51-41) όταν έπαιξε και εξαιρετική άμυνα και καθάρισε άνετα το ματς χάρη στην ενέργειά της στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά και τα εξαιρετικά της ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν μόλις ένα εύστοχο σε 40 λεπτά αγώνα!

Οι διαιτητές: Μπούλτο, Βάσκεζ, Τσίτσι

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 36-32, 51-41, 69-48

ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 7(1), Μπελινέλι 18(6), Αραντόρι 3, Φίλοϊ 12(2), Μπίλιγκα, Μέλι 9, Κουζίν 4, Τσιντσαρίνι, Αμπάς, Μπάλντι Ρόσι, Μπερνς, Ντατόμε 16(4).

ΙΣΡΑΗΛ (Έντελσταϊν): Χάουελ 9, Ντόσον 5(1), Μέκελ 8, Ελιγιάχου 4, Κάσπι 18(9ριμπ.), Πνίνι, Χαλπερίν, Μπλάιζερ, Τιμόρ, Οχαγιόν 4.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ