EUROBASKET

Ο Πρκάτσιν χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην Κροατία στο EuroBasket U16

Ο Πρκάτσιν χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην Κροατία στο EuroBasket U16

Χάρη σε καλάθι του Ρόκο Πρκάτσιν (γιος του πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού) στα 2.8'' για το τέλος, η Κροατία νίκησε την Ισπανία (71-70) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket U16. Τρίτη η Τουρκία.

Ο τελικός του EuroBasket U16 ήταν απολαυστικός, συγκλονιστικός και εφάμιλλος του πλούσιου ταλέντου που διαθέτουν η Ισπανία και η Κροατία στους 2002. Αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν η "χρβάτσκα" με τον Ρόκο Πρκατσιν (γιος του πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού) να αποδεικνύεται κομβικός αφού χάρη σε δικό του καλάθι, η ομάδα του Μίλας Καράκας πήρε τη νίκη επί της "φούρια ρόχα" (71-70) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η μονομαχία των δύο ομάδων στο Νόβι Σαντ ήταν υψηλότατου επιπέδου, με μεγάλα κορμιά, σπουδαίες και εντυπωσιακές φάσεις, αλλά και παίκτες που σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν. Κι αν η Ισπανία πίστεψε πως θα πάρει τη νίκη χάρη στο τρίποντο που σημείωσε ο Έκτορ Αλντερέτε στα 6.4'' για το φινάλε, ακολούθησε το δίποντο του Ρόκο Πρκάτσιν στα 2.8'' για να δώσει τη νίκη στην κροατική ομάδα, αφού το σουτ που έκανε ο Κένεντι Κλέμεντ στην εκπνοή βρήκε το σίδερο.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την κροατική ομάδα ήταν κι αυτός που αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, απολύτως δικαιολογημένα. Στον τελικό (πέραν των δύο τελευταίων καλαθιών της ομάδας του) είχε 18 πόντους με 8/14 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 2/5 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και 1 τάπα σε 31'25'' συμμετοχής. Άξιος συμπαραστάτης στον τελικό (όπως επίσης και μέλος της καλύτερης πεντάδας) ήταν ο Μπόρις Τίσμα, με 24 πόντους (με 6/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και 3 κλεψίματα) σε 36'12'' παρουσίας στο παρκέ.

Τα υπόλοιπα μέλη της καλύτερης πεντάδας ήταν ο Έκτορ Αλντερέτε (17 πόντοι και 5 ριμπάουντ στον τελικό) και ο Ουσμάν Γκαρούμπα (16 πόντοι, 18 ριμπάουντ και 4 ασίστ στον τελικό) από την Ισπανία, όπως επίσης ο Αλπερέν Σενγκούν (17 πόντοι και 10 ριμπάουντ στον μικρό τελικό) από την Τουρκία.

Νωρίτερα, στο παιχνίδι της τρίτης θέσης, η Τουρκία ισοπέδωσε τη Γαλλία (82-59) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Νόβι Σαντ. Αυτός που έκανε το κάτι παραπάνω για να ανέβουν οι γείτονες στο βάθρο ήταν ο Ντενίζ Γκορενέρ, ο οποίος είχε 32 πόντους (με 6/8 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 37'12'' συμμετοχής. Από την άλλη, οι "μπλε" ήταν αδύνατο να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί δεδομένου ότι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 14/47 δίποντα και 4/19 τρίποντα.

Η τελική κατάταξη του EuroBasket U16:

1. Κροατία

2. Ισπανία

3. Τουρκία

------------

4. Γαλλία

5. Σερβία

6. Ελλάδα

7. Λιθουανία

8. Λετονία

------------

9. Γερμανία

10. Ισραήλ

11. Εσθονία

12. Ιταλία

13. Σλοβενία

------------

14. Μαυροβούνιο

15. Ολλανδία

16. Γεωργία

* Οι τρεις τελευταίες υποβιβάστηκαν στη Β' Κατηγορία, με τη Βοσνία, τη Ρωσία και την ΠΓΔΜ να είναι οι ομάδες που προβιβάστηκαν στην Α' Κατηγορία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ