EUROBASKET

Ο Πάου δεν ξεχνά...

Ο Πάου δεν ξεχνά...

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία στον τελικό του Eurobasket, σε ένα ζευγάρι που είχαμε να δούμε -σε τελικό- δώδεκα χρόνια. Αυτή τη φορά, ο Πάου Γκασόλ θέλει να γράψει διαφορετικά την ιστορία.

Πάνε δώδεκα (12) χρόνια από την τελευταία φορά που η Λιθουανία κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Τότε, το 2003, ήταν στη Σουηδία που η "Λιέτουβα" αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα της "γηραιάς ηπείρου", επικρατώντας στον τελικό της Ισπανίας με 93-84.

Η "φούρια ρόχα" δεν ήταν ακριβώς το φαβορί σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά ο Πάου Γκασόλ ήταν στο ξεκίνημα της μεγάλης πορείας του στο ΝΒΑ. Έκανε τα πρώτα του βήματα στον "μαγικό κόσμο", με το Eurobasket της Σουηδίας να αποτελεί την πρώτη του παράσταση σε τόσο υψηλό επίπεδο με την εθνική ομάδα της χώρας του. Παρά τα όσα εντυπωσιακά έκανε στον τελικό όμως, δεν ήταν αρκετός.

Ο 23χρονος τότε φόργουορντ/σέντερ ήταν αυτός που κράτησε την Ισπανία μέσα στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε, αφού είχε 36 πόντους (με 10/16 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 10/18 βολές) και 12 ριμπάουντ. Στο τέλος όμως ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να είναι καθιστός δίπλα στις διαφημιστικές πινακίδες και να κλαίει, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (τότε πρόεδρος της FIBA Europe) να δίνει την κούπα στη Λιθουανία.

Ο Πάου δεν ξεχνά...

Από την άλλη, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (18 πόντοι) και ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα (17 πόντοι) ήταν οι έτεροι της "φούρια ρόχα" που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Πάου δεν ξεχνά...

Όσοι θέλετε να θυμηθείτε τι έγινε στον τελικό του 2003 κι αυτοί που θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να (ξανα)δείτε όλο το παιχνίδι

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ