EUROBASKET

O MVP Γκασόλ και η κορυφαία πεντάδα

O MVP Γκασόλ και η κορυφαία πεντάδα

Ο τρομερός Πάου Γκασόλ, που οδήγησε την Ισπανία στο χρυσό μετάλλιο, αναδείχθηκε δικαίως στον MVP του Eurobasket. Στην καλύτερη πεντάδα επίσης οι Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό, Ματσιούλις και Βαλαντσιούνας.

Η Ισπανία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Λιθουανία. Με αυτό τον τρόπο οι Ίβηρες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για τρίτη φορά (2009, 2011, 2015) στην ιστορία τους.

Λίγο μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, η διοργάνωση ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα του φετινού Eurobasket. Στην θέση του πλέι-μέικερ επιλέχθηκε ο Ισπανός Σέρχιο Ροντρίγκεθ, στο "2" ο Γάλλος γκαρντ Νάντο Ντε Κολό, στο πόστο του σμολ-φόργουορντ ο Λιθουανός Γιόνας Ματσιούλις, στο "4" ο κορυφαίος Ισπανός Πάου Γκασόλ και στον ρόλο του σέντερ ο εξαιρετικός στο τουρνουά Λιθουανός σέντερ, Γιόνας Βαλαντσίουνας.

Αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τον MVP, τον πολυτιμότερο παίκτη της φετινής διοργάνωσης. Τον τίτλο τον πήρε δικαίως ο σπουδαίος Πάου Γκασόλ, ο οποίος οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στα 35 του χρόνια, ο Καταλανός φόργουορντ-σέντερ των Σικάγο Μπουλς, πραγματοποίησε καταπληκτικές και ηγετικές εμφανίσεις στο τουρνουά, ολοκληρώνοντας το Eurobasket μετρώντας 26.5 πόντους μέσο όρο (πέτυχε 230 πόντους σε 9 ματς) και 8.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το συγκεκριμένο βραβείο ο Πάου Γκασόλ το κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς ήταν και ο MVP του Eurobasket που διεξήχθη το 2009 στη Πολωνία, τουρνουά στο οποίο η Ισπανία αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έτσι, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά δύο τίτλους πολυτιμότερου παίκτη, μετά τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς (1971 και 1975).

Η κορυφαία πεντάδα του Eurobasket 2015:

1. Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ισπανία)

2. Νάντο Ντε Κολό (Γαλλία)

3. Γιόνας Ματσιούλις (Λιθουανία)

4. Πάου Γκασόλ (Ισπανία)

5. Γιόνας Βαλαντσίουνας (Λιθουανία)

O MVP Πάου Γκασόλ

O MVP Γκασόλ και η κορυφαία πεντάδα

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ