EUROBASKET

Ντέτμαν: "Δεν θα πω τίποτα για την Ελλάδα!"

Finland's Head coach Henrik Dettmann shouts during the EuroBasket 2011 second round group C match between Finland and Greece in Altus on September 1, 2011. (Photo credit should read PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)
Finland's Head coach Henrik Dettmann shouts during the EuroBasket 2011 second round group C match between Finland and Greece in Altus on September 1, 2011. (Photo credit should read PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, παραδέχτηκε πως είναι γκαντέμης και προτίμησε να μην μιλήσει για την Ελλάδα για να μην την γρουσουζέψει.... Τι του είπε ο Ζούρος!

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα της Ελλάδας με την Φινλανδία, ο προπονητής της δεύτερης άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι τον ρώτησαν μέχρι που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα και τότε εκείνος αποκάλυψε πως δεν θέλει να πει τίποτα γιατί για όποιον λέει καλά λόγια την επόμενη μέρα χάνει: "Δεν θα πω τίποτα για την Ελλάδα, γιατί για όποιον πω καλά λόγια χάνει μετά".

Ο Ηλίας Ζούρος του έκανε νόημα λέγοντάς του: "άστο καλύτερα" και το θέμα έληξε εκεί...

Όσο για το παιχνίδι, ο Ντέτμαν τόνισε: "Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έδειξε πως είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης και τη διαφορά ανάμεσα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες και μία που συμμετέχει στη διοργάνωση. Οι αντίπαλοί μας είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, ειδικά στο δεύτερο μέρος και το αποτέλεσμα φάνηκε. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ κι έπαιξαν απλό και όμορφο μπάσκετ.

Εμείς ήρθαμε εδώ ξέροντας πως για να κερδίσουμε ένα ματς. Δεν βλέπω γιατί να μην μπορούμε να κοντράρουμε και μία άλλη ομάδα, όπως συνέβη με την Κροατία. Οι καλές ομάδες βελτιώνονται μέσα στο παιχνίδι τους και αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι υποχρεώσαμε την Ελλάδα και την Κροατία σε 21 λάθη κατά μέσο όρο, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να μετατρέπουμε αυτά τα λάθη των αντιπάλων σε καλάθια".

Από την πλευρά του, ο Τζέραλντ Λι υπογράμμισε: "Δεν αποδώσαμε όπως μπορούσαμε. Η Ελλάδα επικράτησε στον τομέα των ριμπάουντ και μας οδήγησε σε πολλά λάθη. Ειδικά στο δεύτερο μέρος η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ αποτελεσματική και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε πως η ελληνική ομάδα έχει ψηλά κορμιά και θέλαμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά δεν τα καταφέραμε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ