EUROBASKET

Νίκησε και γλίτωσε τους Ισπανούς η Λετονία

Νίκησε και γλίτωσε τους Ισπανούς η Λετονία

Με ρεκόρ 4-1 τελείωσε τη φάση των ομίλων η Λετονία, καθώς νίκησε και την Τουρκία (89-79) για να πάρει τη δεύτερη θέση που τη στέλνει στο Μαυροβούνιο στη φάση των 16 του Eurobasket. Με Ισπανία οι Τούρκοι.

Αυτή την ομάδα, όποιος την υποτιμήσει θα "πληρώσει" Η Λετονία έδειξε για άλλη μια φορά τα "δόντια" της, καθώς νίκησε και την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη για να τερματίσει στη δεύτερη θέση του Δ' Ομίλου με ρεκόρ 4-1 (ίδιο με της Σερβίας) και να αντιμετωπίσει στους 16 του Eurobasket το Μαυροβούνιο του Ταϊρίς Ράις και του Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έκανε καταπληκτική εμφάνιση, ο Γιάνις Μπλουμς ήταν όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση, την ώρα που οι Τούρκοι τερμάτιζαν στην τέταρτη θέση πίσω και από τη Ρωσία για να πέσουν πάνω στην πανίσχυρη Ισπανία το βράδυ της Κυριακής.

Ο MVP

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είναι έτοιμος για όλα. Μετά από δυο σεζόν στο ΝΒΑ, ο σούπερ σταρ της Λετονίας και των New York Knicks κάνει πράγματα και θαύματα, ενώ απέναντι στην Τουρκία είχε 28 πόντους με 6/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 7/7 βολές, μαζί με 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 5/8 τρίποντα του Γιάνις Μπλουμς. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους μεγαλύτερους "δολοφόνους" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, παίζει με τρομερό κίνητρο και απέναντι στους Τούρκους έκανε... party από την περιφέρεια. Απογοητευτικός ήταν, από την άλλη, ο δεύτερος Γιάνις της ομάδας, ο Στρέλνιεκς που πέτυχε έναν πόντο, δεν έδωσε ασίστ, αλλά δεν έκανε και λάθος στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ποιος ήθελε περισσότερο να... αποφύγει την Ισπανία. Βλέπετε, ο ηττημένος θα έπεφτε πάνω στο απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, οπότε το κίνητρο ήταν μεγάλο και για τις δυο ομάδες. Μόνο που οι Λετονοί ήταν πιο έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι και πήραν δίκαια τη νίκη, μαζί με το Μαυροβούνιο στη φάση των 16.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Λετονοί μπήκαν από νωρίς με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Δεν ήθελαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ότι θα διασταυρωθούν με τους Ισπανούς, ο Πορζίνγκις ήταν κυρίαρχος και δεν είχε καμία όρεξη να βρει απέναντί του τους Ερνανγκόμεθ, Πάου και Μαρκ Γκασόλ και στο ημίχρονο είχε προβάδισμα 9 πόντων. Αυτή τη μικρή διαφορά την κράτησε μέχρι το 30', ενώ όταν οι Τούρκοι έκαναν την προσπάθειά τους στην τέταρτη περίοδο, τους κράτησε μακριά και δεν τους επέτρεψε να πιστέψουν ότι μπορούν να κλέψουν το ματς.

Οι διαιτητές: Λαντσαρίνι, Γιασεβίτσιους, Γουέιλαντ

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 47-38, 69-63, 89-79

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Πορζίνγκις 28 (3), Μπλουμς 17 (5), Ντάβις Μπέρτανς 9 (1), Ντάιρις Μπέρτανς 8 (1), Τίμα 5 (1), Σμιτς 2, Στρέλνιεκς 1, Σκέλε 5, Γκραζούλις, Πέινερς 8, Μέγερς 6

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σαρίτσα): Βεϊσέλογλου 4, Μπαλμπάι 2, Γκιουλέρ 7 (1), Οσμάν 24 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ερσέκ, Ερντέν 10, Μαχμούτογλου 19 93), Αλντεμίρ 5, Σανλί 4, Κορκμάζ, Σιπαχί

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ