EUROBASKET

Νέος ανταγωνισμός για Τιλί

The Philippines' Ryan Reyes (11) attempts to steal the ball from a driving Antoine Diot of France during the Group B FIBA Olympics Qualifying basketball match Tuesday, July 5, 2016 in suburban Pasay city south of Manila, Philippines. France won 93-84.(AP Photo/Bullit Marquez)
The Philippines' Ryan Reyes (11) attempts to steal the ball from a driving Antoine Diot of France during the Group B FIBA Olympics Qualifying basketball match Tuesday, July 5, 2016 in suburban Pasay city south of Manila, Philippines. France won 93-84.(AP Photo/Bullit Marquez) AP

Ο Λουί Λαμπεϊρί δεν είναι ο μοναδικός ανταγωνιστής του Κιμ Τιλί για μια θέση στο EuroBasket, αφού εσχάτως προέκυψε (και) η περίπτωση του Αντουάν Ντιό. Ο πλεϊμέικερ της Γαλλίας επιστρέφει στις προπονήσεις, δηλώνοντας έτοιμος να "κλέψει" τη δωδέκατη θέση του ρόστερ.

Μετά από απουσία αρκετών ημερών, ο Αντουάν Ντιό πήρε το "πράσινο φως" από τους γιατρούς της Γαλλίας προκειμένου να προπονηθεί και να δώσει το "παρών" στο EuroBasket. Ο πλεϊμέικερ της Βαλένθια απουσίασε από τα δύο τελευταία φιλικά τουρνουά στα οποία συμμετείχαν οι "μπλε" λόγω προβλήματος τραυματισμού. Εσχάτως όμως, η κατάστασή του παρουσίασε σημαντική βελτίωση, με αποτέλεσμα να δηλώνει έτοιμος να "κλέψει" την τελευταία θέση της δωδεκάδας για τη φετινή διοργάνωση.

Όπως ενημέρωσε επίσημα η γαλλική ομοσπονδία, ο παίκτης επανεξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο και είναι σε θέση να αγωνιστεί στο EuroBasket. Κάτι που σημαίνει πως δεν υφίσταται απαραίτητα πλέον το δίλημμα " Κιμ Τιλί ή Λουί Λαμπεϊρί ". Εκτός κι αν ο Βενσάν Κολέ αποφασίσει να "κόψει" κάποιον άλλον από τους υπάρχοντες "κοντούς" που έχει στη διάθεσή του. Φυσικά η συγκεκριμένη κρίση δεν αφορά σε παίκτες όπως οι Τομά Ερτέλ, Λέο Βέστερμαν, Νάντο Ντε Κολό και Εβάν Φουρνιέ που θεωρούνται "σίγουροι" για το EuroBasket. Ενδεχομένως να μην αφορά ούτε στον Έντουιν Τζάκσον, κάτι που βέβαια δεν είναι εξίσου δεδομένο.

Από εκεί και πέρα, στις επάλξεις για τη Γαλλία έχει επιστρέψει ο Κέβιν Σεραφέν, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στην πρόβα τζενεράλε των "μπλε" με τη Γερμανία (27/8).

AP Photo/Bullit Marquez

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ