EUROBASKET

Μπλέξιμο στην εθνική Ισραήλ και αποβολή του Ιτάι Σεγκέβ

Μπλέξιμο στην εθνική Ισραήλ και αποβολή του Ιτάι Σεγκέβ

Πρόβλημα από το πουθενά για την εθνική Ισραήλ, με την Ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει την αποβολή του Ιτάι Σεγκέβ της Μακάμπι Τελ Αβίβ επειδή αρνήθηκε να προπονηθεί μέχρι να είναι σίγουρος πως είναι ασφαλισμένος. Το θέμα έχει πάρει έκταση στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι μία από τις 4 χώρες που θα συνδιοργανώσουν στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό να παραταχθεί με μία σημαντική απουσία. Ο λόγος για τον Ιτάι Σεγκέβ (22 χρονών, 2.05 μέτρα), ο οποίος και αποβλήθηκε από την αποστολή. Ο λόγος; Η άρνησή του να προπονηθεί μέχρι να είναι σίγουρος ότι είναι ασφαλισμένος!

Ο Σεγκέβ βρισκόταν από την αρχή της προετοιμασίας με την αποστολή, ωστόσο επέμενε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κάποια προπόνηση μέχρι να εμφανιστεί μπροστά του το συμβόλαιο που λέει ότι είναι καλυμμένος αν τραυματιστεί. Ο λόγος είναι ότι πριν μερικά χρόνια είχε τραυματιστεί όταν βρισκόταν με την εθνική Ισραήλ, αλλά κάλυψε ο ίδιος τα έξοδα της αποθεραπείας του.

Η ομοσπονδία του Ισραήλ λοιπόν δεν ικανοποίησε ποτέ το αίτημα του φόργουορντ του Ισραήλ. Τουναντίον, τον ενημέρωσε μέσω επιστολής ότι τον αποβάλει από την ομάδα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα τον τιμωρήσει και σε συλλογικό επίπεδο! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παραχωρήσει συνέντευξη ο πατέρας του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ, παρουσιάζοντας τα δεδομένα, τονίζοντας ότι ο γιος του θέλει να αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής της χώρας, αλλά όχι αν δεν είναι ασφαλισμένος! Γενικώς, υπάρχει ένας... μύλος πλέον γύρω από την υπόθεση, με τον σύνδεσμο των παικτών να παίρνει μάλιστα το μέρος του Σέγκεβ, τονίζοντας ότι με αυτή την κίνησή της η Ομοσπονδία του Ισραήλ συκοφαντεί το όνομα του διεθνή φόργουορντ.

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει μεγάλη έκταση στο Ισραήλ, με παλαίμαχους και εν ενεργεία παίκτες να παίρνουν το μέρος του Σέγκεβ, ο οποίος από την πλευρά του απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook, γράφοντας ότι " αποτελεί τιμή για εμένα και είμαι περήφανος να φοράω την φανέλα του Ισραήλ, κάτι που κάνω εδώ και 6 χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω στο μέλλον". Η συνέχει αναμένεται αν μη τι άλλο με πολύ ενδιαφέρον.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ