EUROBASKET

Μπλάζιτς: "Ελπίζω να δω τον Μπουρούση στην Κωνσταντινούπολη"

Μπλάζιτς: "Ελπίζω να δω τον Μπουρούση στην Κωνσταντινούπολη"

Ο πανευτυχής για την πρόκριση της Σλοβενίας με το απόλυτο νικών στον όμιλο, Γιάκα Μπλάζιτς μιλώντας στο Sport24.gr, εξέφρασε την ελπίδα του η Ελλάδα θα προκριθεί από τον όμιλο στην Κωνσταντινούπολη, για να συναντήσει τον φίλο του Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Μπασκόνια (2015-'16).

Το πρόσωπο του Γιάκα Μπλάζιτς ήταν… ζωγραφισμένο από ένα μεγάλο χαμόγελο, έπειτα από τη νίκη της Σλοβενίας επί της Γαλλίας που σηματοδότησε την πρόκριση με το απόλυτο των νικών στην επόμενη φάση του Eurobasket 2017, εκείνη των νοκ άουτ αναμετρήσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο 27χρονος Σλοβένος φόργουορντ, όταν ήρθε η κουβέντα στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της Ελλάδας, με την Πολωνία, σχολίασε ότι λογικά η Εθνικής μας θα πάρει την πρόκριση και υπογράμμισε πως ελπίζει να δει στην Κωνσταντινούπολη, τον φίλο του Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ήταν συμπαίκτες στη Μπασκόνια.

Συγκεκριμένα ο Γιάκα Μπλάζιτς είπε για τον "τελικό" με την Πολωνία που έχει μπροστά της η Εθνική: " Από την ομάδα της Ελλάδας, ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) είναι καλός μου φίλος και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα νικήσει την Πολωνία. Οι παίκτες της Ελλάδας έχουν χαρακτήρα και στα δύσκολα το έχουν δείξει. Είναι και θέμα ενέργειας βέβαια τι θα γίνει μέσα στο παρκέ. Ελπίζω να δω τον Μπουρούση στην Κωνσταντινούπολη".

Ο Μπλάζιτς εξήγησε και την απόδοση που είχε η Σλοβενία στην αναμέτρηση που "άνοιξε" το πρόγραμμα της ημέρας κόντρα στη Γαλλία: " Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία. Ήμασταν καλοί από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Από την αρχή βγάλαμε όλη μας την ενέργεια παρκέ. Τους δείξαμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Μπορέσαμε αν τους νικήσουμε και το δείξαμε. Η Γαλλία έχει παίκτες που παίζουν στ ΝΒΑ και στην EuroLeague και αυτό κάνει πιο σημαντική τη νίκη μας. Πλέον όμως ξεχνάμε ότι έγινε σε αυτόν τον αγώνα. Κοιτάμε τη συνέχεια του τουρνουά".

Αναφορικά με τις βλέψεις των Σλοβένων στη νοκ άουτ φάση, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη; Ο 27χρονος φόργουορντ υποστήριξε: " Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Πρώτα να μάθουμε τον αντίπαλο μας και βλέπουμε ποια θα είναι τα πλάνα μας. Πρώτος μας στόχος είναι να ευχαριστιόμαστε τους αγώνες που δίνουμε. Πάμε βήμα - βήμα στη διοργάνωση. Τώρα είναι τα δύσκολα για εμάς, καθώς δε μπορούμε να χάσουμε ούτε έναν αγώνα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ