EUROBASKET

Μπηχτές από Νεστέροβιτς για το EuroBasket 2021

Μπηχτές από Νεστέροβιτς για το EuroBasket 2021
ACTION IMAGES

Ο Ράσο Νεστέροβιτς "κάρφωσε" τη FIBA Europe μετά την ανακοίνωση για τις χώρες που θα διοργανώσουν το EuroBasket 2021. Πιο ψύχραιμος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σλοβενίας.

Η FIBA Europe ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) τις τέσσερις χώρες που θα διοργανώσουν το EuroBasket 2021 , με τη Σλοβενία να μην είναι μεταξύ αυτών. Παρά την αισιοδοξία που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες, εν τέλει η χώρα δεν θα καταφέρει να φιλοξενήσει έναν από τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης, γεγονός που έφερε την αντίδραση του Ράσο Νεστέροβιτς.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού αποτελεί τον γενικό γραμματέα της εγχώριας ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια, έχοντας σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του φακέλου που ετοίμασε η Σλοβενία για το EuroBasket 2021. Λίγη ώρα λοιπόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πέταξε τα "καρφιά" του στη FIBA μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: " Κάθε φυσιολογική διοργάνωση ακολουθεί και υπακούει τους νόμους και τα δεδομένα που διαμορφώνει. Προφανώς αυτό δεν μετράει για τη FIBA. Λυπηρό, αλλά αληθινό", έγραψε χαρακτηριστικά.

Μπηχτές από Νεστέροβιτς για το EuroBasket 2021

Από την άλλη, ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας εμφανίστηκε πολύ πιο ψύχραιμος. Έκανε λόγο για μια απόφαση την οποία σέβεται απόλυτα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Γεωργία που έκανε την έκπληξη και "πήρε" έναν όμιλο. "Θέλω να συγχαρώ τη Γεωργία για την επιλογή της και να ευχηθώ να διοργανώσει εξαιρετικά τον όμιλο", ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε μάλιστα τις αντιρρήσεις του για το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι η Γεωργία δεν έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, πλην όμως δήλωσε πως οι σχέσεις με τη FIBA δεν επηρεάζονται από αυτό.

Ο εκνευρισμός στην Σλοβενία μοιάζει να είναι διάχυτος, αφού πρόκειται για τη χώρα που "πληγώθηκε" περισσότερο από κάθε άλλη από τα "παράθυρα" δεδομένου ότι όλα τα αστέρια της απουσίαζαν -είτε λόγω του ΝΒΑ είτε λόγω της EuroLeague. Ως εκ τούτου η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όπως επίσης τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρεμπιπτόντως, οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας αναφέρουν ότι η Σλοβενία "πλήρωσε" το γεγονός πως για την προεδρία της FIBA Europe υποστήριξε ανοιχτά τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, κι όχι τον Τουργκάι Ντεμιρέλ, που εν τέλει εξελέγη.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ