EUROBASKET

Μέλι: "Από εδώ και πέρα τα καλύτερα μας παιχνίδια"

Μέλι: "Από εδώ και πέρα τα καλύτερα μας παιχνίδια"

Ο Νικολό Μέλι υποστήριξε στο Sport24.gr ότι η εθνική Ιταλίας θα κάνει τα καλύτερη της παιχνίδια στο Eurobasket 2017 στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, ωστόσο απέφυγε να θέσει ως στόχο της ομάδας του τις θέσεις των μεταλλίων.

Από εδώ και πέρα θα δούμε τις καλύτερες εμφανίσεις της Ιταλίας, σύμφωνα με το Νικολό Μέλι, ο οποίος μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας και την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δε σκέφτονται από τώρα τα μετάλλια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο Νικολό Μέλι πρώτα κλήθηκε να σχολιάσει αν η Ιταλία «καθάρισε» τον αγώνα με τη Φινλανδία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Αναλυτικά ο 26χρονος φόργουορντ είπε: «σίγουρα τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθόρισαν και τη συνέχεια του. Στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε, αλλά αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό. Η Φινλανδία είναι μία ομάδα που παίζει δυνατά και έχει μάθει να «επιστρέφει» στα παιχνίδια της».

Όσον αφορά την ευστοχία που έδειξαν οι Ιταλοί στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα ο Νικολό Μέλι είπε: « η οδηγία από τον προπονητή, ήταν ότι από τη στιγμή που θα είμαστε ελεύθεροι μπορούμε να σουτάρουμε, έχοντας αυτοπεποίθηση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά σε αυτόν το τομέα στην έναρξη της αναμέτρησης. Βέβαια χάσαμε κάποια σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως και γι’ αυτό να μην μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη διαφορά των είκοσι πόντων που είχαμε».

Ο Νικολό Μέλι σχολίασε και το αν οι Ιταλοί έχουν από τώρα στο μυαλό τους τις θέσεις των μεταλλίων: «δε σκεφτόμαστε ακόμα τα μετάλλια. Πρώτα βάζουμε στο μυαλό μας ότι έχουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Περάσαμε τον όμιλο και το πρώτο νοκ άουτ, αλλά δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι με αυτό».

Ο νυν φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ υποστήριξε για τη συνέχεια του Eurobasket : «μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα από αυτό που έχετε δει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Και νομίζω ότι θα κάνουμε τα καλύτερα μας παιχνίδια στους νοκ άουτ αγώνες».

Σε ερώτηση για το αν εκείνος είχε ειδικές οδηγίες ώστε να σταματήσει έναν εκ των καλύτερων της Φινλανδίας, τον Λάουρι Μάρκανεν, ο Μέλι τόνισε: «μέρος του πλάνου μας ήταν να βγάλουμε εκτός «αγώνα» τον Μάρκανεν. Δεν ήμουν όμως μόνο εγώ που τον μάρκαρα ήταν όλη η ομάδα».

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ