EUROBASKET

Με την Ισπανία του Γκαρούμπα στα προημιτελικά η Εθνική Παίδων

Με την Ισπανία του Γκαρούμπα στα προημιτελικά η Εθνική Παίδων

Την Ισπανία του εκπληκτικού Ουσμάν Γκαρούμπα που γράφει απίστευτους αριθμούς θα αντιμετωπίσει η Εθνική Παίδων το απόγευμα της Τετάρτης στον προημιτελικό του Eurobasket U16.

Έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά του Eurobasket U-16 η Εθνική Παίδων, στον δρόμο προς την τετράδα και τα παιχνίδια των μεταλλίων. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου θα συναντήσει την Ισπανία του Ουσμάν Γκαρούμπα, ενός θηριώδη ψηλού που δεν έχει αντίπαλο στη διοργάνωση, έπαιξε ελάχιστα στην άνετη πρόκριση επί του Μαυροβουνίου (102-49) και θα παρουσιαστεί "φρέσκος" απέναντι στους διεθνείς μας.

Ο προημιτελικός θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης (15/8) στις 19:15. Οι Ισπανοί έχουν κερδίσει τους Σέρβους (72-46), τους Ολλανδούς (77-52), τους Λετονούς (87-71) και τους Μαυροβούνιους (102-49), είναι ξεκάθαρα φαβορί για μετάλλιο, ενώ το αστέρι τους, ο Ουσμάν Γκαρούμπα (16 ετών, 2μ.02) έχει 20.3 πόντους με 71% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 69% στις βολές, μαζί με 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 32.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά μόλις 18.5 λεπτά συμμετοχής! Εκπληκτικός...

Ο Κώστας Παπαδόπουλος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ δεν έκρυψε πως "η Ισπανία είναι το φαβορί. Έτσι είναι, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Στην πρεμιέρα διέλυσε 72-46 την Σερβία, που έχει μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Από την άλλη είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ένα παιχνίδι. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να μπουν τα σουτ, μπορεί να μην μπουν τα δικά τους... Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Έτσι κι αλλιώς αυτοί έχουν το άγχος γιατί είναι το φαβορί. Θα το παλέψουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής νωρίτερα, όμως, είχε παρατηρήσει πως μετά τη νίκη της Εθνικής Παίδων επί της Εσθονίας έφυγε "ένα κομμάτι άγχους και αυτό είναι λογικό, καθώς βρισκόμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σήμερα ήμασταν πολύ διαβασμένοι, τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά, ήταν πολύ συγκεντρωμένα. Μέτρησε πολύ η τρομερή ενέργεια που έβγαλαν, όπως μέτρησε και το γεγονός ότι ήθελαν να πάρουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους (σ.σ. τον Αναστάση Κωστόπουλο), που στάθηκε άτυχος και δεν μπορεί να βρίσκεται στο παρκέ μαζί τους. Ήταν ένα έξτρα, πολύ μεγάλο κίνητρο. Όλα αυτά βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη και για μένα είναι επιτυχία που φτάσαμε εδώ, παρά τα προβλήματα".

Τέλος, ο Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε πως οι παίκτες του "ήθελαν πολύ τη σημερινή νίκη με την Εσθονία. Είχαν το κίνητρο και το κυνήγησαν. Είναι πολύ δεμένη ως ομάδα. Ακόμη και σήμερα μετά το τέλος του αγώνα αφού τους μίλησα, μίλησαν και μόνοι τους. Θα διεκδικήσουν το καλύτερο και αύριο και στους άλλους αγώνες".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ