EUROBASKET

Με Πάρκερ στο EuroBasket η Γαλλία

Με Πάρκερ στο EuroBasket η Γαλλία

Ο Τόνι Πάρκερ δεν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας -εκεί όπου η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παρ' όλα αυτά εξήγησε πως θα ενισχύσει τους "τρικολόρ" στο προσεχές EuroBasket 2015.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου, θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ είναι το πρώτο (και ενδεχομένως το τελευταίο) που θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Στο μεταξύ, ο Τόνι Πάρκερ εξήγησε πως θα ενισχύσει τη Γαλλία στη διοργάνωση, επιστρέφοντας έτσι στις τάξεις της εθνικής ομάδας μετά την περσινή απουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

"Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τους Spurs. Θέλουμε να κάνουμε καλή regular season και να τελειώσουμε ιδανικά τη χρονιά. Μετά θα έλθει η σειρά της εθνικής ομάδας. Θα ενισχύσω τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γκαρντ του San Antonio.

Η Γαλλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ και Ρωσία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ο κάτοχος του τίτλου στο EuroBasket 2015 και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (Γερμανία), τη Μονπελιέ (Γαλλία), τη Ρίγα (Λετονία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία), όπου για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα... εξελιχθεί σε γήπεδο μπάσκετ !

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ