EUROBASKET

"Μάχη" για το Προολυμπιακό

"Μάχη" για το Προολυμπιακό

Η Τουρκία και η Ιταλία θέλουν να διοργανώσουν το Προολυμπιακό του επόμενου καλοκαιριού, την ώρα που... στη γωνία βρίσκεται και η Ελλάδα. Η χώρα που θα το αναλάβει όμως, πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το Eurobasket, το ενδιαφέρον των ομάδων που τερμάτισαν από την 3η έως την 7η θέση βρίσκεται στο Προολυμπιακό. Θυμίζουμε πως η Γαλλία, η Σερβία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τσεχία είναι αυτές που έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πλην όμως, δεν είναι οι μόνες ευρωπαϊκές που θέλουν να βρεθούν στη Βραζιλία το επόμενο καλοκαίρι.

Κι αυτό γιατί η Τουρκία και η Γερμανία έχουν ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για να διοργανώσουν ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά (σ.σ.: θα γίνουν τρεις όμιλοι), διεκδικώντας έτσι την είσοδό τους... από το παράθυρο στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για μια θέση στον ήλιο. Αυτή άλλωστε είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν για να παλέψουν για την πρόκριση. Μαζί κι η τελευταία πιθανότητα να ξαναδούμε τον Ντιρκ Νοβίτσκι να φορά τη φανέλα της "νασιοναλμανσάφτ" .

Στις δύο προαναφερθείσες χώρες, προσθέστε και την Ιταλία που πριν ακόμη ολοκληρωθεί το Eurobasket είχε φροντίσει να καταστήσει σαφές πως είναι "εδώ" . Εσχάτως κι η Ελλάδα έχει αρχίσει να κινείται για τη διοργάνωση του Προολυμπιακού. Όχι ότι είναι εύκολο, απλά η διοίκηση της ΕΟΚ ψάχνει τρόπους για να φέρει το τουρνουά στην Αθήνα, όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2008, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Πλην όμως, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα -οικονομικής φύσεως. Κι αυτό γιατί η χώρα (χώρες) που θα αναλάβει να το διοργανώσει, θα πρέπει να πληρώσει περί το 1.8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η ταρίφα, βλέπετε, για το Προολυμπιακό. Κάτι που σημαίνει πως ίσως η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να προχωρήσει περισσότερο, πέραν της απλής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ