"Μάχες" για πρωτιά και πρόκριση σε Α' και Β' όμιλο στο Eurobasket 2017

"Μάχες" για πρωτιά και πρόκριση σε Α' και Β' όμιλο στο Eurobasket 2017

Φινάλε... γκραν-γκινιόλ αναμένεται σήμερα (6/9) στην 5η και τελευταία αγωνιστική για Α' και Β' Όμιλο, αφού οι 5 από τους 6 αγώνες της ημέρας κρίνουν είτε την πρώτη θέση είτε το ποια ομάδα θα προκριθεί στην φάση των "16"!

Πιο εντυπωσιακό τελείωμα δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για το Eurobasket 2017. Ο Α' και ο Β' όμιλος "ρίχνουν αυλαία" σήμερα (6/9) με τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών να τα έχουν φέρει έτσι, ώστε οι 5 από τους 6 αγώνες της ημέρας να κρίνουν είτε την πρώτη θέση κάθε ομίλου, είτε ποια ομάδα θα προκριθεί στην φάση των "16"!

Στον Α' όμιλο, στη "μάχη" θα ριχτούν πρώτα η Σλοβενία με την Γαλλία (14:45) με την Γαλλία να θέλει νίκη με πάνω από 2 πόντους για να κατακτήσει σίγουρα την πρώτη θέση (για την περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Φινλανδία αν οι Φιλανδοί κερδίσουν τους Ισλανδούς). Στο πρώτο παιχνίδι του Β' ομίλου ανάμεσα σε Γερμανία και Λιθουανία, το οποίο ξεκινάει την ίδια ώρα, ο νικητής του αγώνα θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης στην περίπτωση του Α' ομίλου είναι πως αν η Γαλλία χάσει από την Σλοβενία ή κερδίσει μέχρι και με 2 πόντους διαφορά, τότε αν κερδίσει η Φιλανδία θα "πέσει" στην 3η θέση και όχι στην 2η, αφού υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Φινλανδία.

Λίγο αργότερα, στις 17:30, για τον Α' όμιλο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, με το νικητή του αγώνα να εξασφαλίζει την πρόκρισή του στην φάση των "16" και τον ηττημένο να πηγαίνει... σπίτι του. Την ίδια ώρα, η Ιταλία αντιμετωπίζει την Γεωργία, με τους "ατζούρι" να έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά να θέλουν νίκη για να εξασφαλίσουν την 3η θέση. Οι Γεωργιανοί όμως θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της ημέρας ανάμεσα σε Ουκρανία και Ισραήλ (20:45). Εκεί όπου αν η Ουκρανία κερδίσει - και νωρίτερα έχει ηττηθεί η Γεωργία - θα πάρει αυτή την πρόκριση! Τέλος, στις 20:45 η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Ισλανδία, όταν και θα ξέρει ήδη το αποτέλεσμα του αγώνα της Σλοβενίας με την Γαλλία, άρα και την θέση που θα τερματίσει ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει. Αν δηλαδή έχουν κερδίσει οι Γάλλοι με +3 πόντους, τότε οι Φιλανδοί θα είναι σίγουρα τρίτοι. Αν οι Γάλλοι κερδίσουν μέχρι και με 2 πόντους διαφορά, τότε οι Φιλανδοί θα θέλουν τη νίκη για να κατακτήσουν την 2η θέση. Και αν οι Γάλλοι ηττηθούν από τους Σλοβένους, τότε οι Φιλανδοί θα είναι σίγουρα 2οι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Φιλανδία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

14:45 Σλοβενία-Γαλλία (Α' όμιλος)

14.45 Γερμανία-Λιθουανία (Β' όμιλος)

17.30 Ελλάδα-Πολωνία (Α' όμιλος)

17.30 Γεωργία-Ιταλία (Β' όμιλος)

20.45 Φινλανδία-Ισλανδία (Α' όμιλος)

20.45 Ισραήλ-Ουκρανία (Β' όμιλος)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μαύρο τζιν θα σώσει και φέτος το στυλ σου

10 διαφορετικά black jeans για να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάξει τέλεια στο σώμα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24