EUROBASKET

"Μας περιμένουν οι δώδεκα ταυρομάχοι"

"Μας περιμένουν οι δώδεκα ταυρομάχοι"

Με απόλυτη ψυχραιμία υποδέχτηκαν οι τουρκικές εφημερίδες την ήττα της εθνικής τους ομάδας από τη Λετονία, αναγνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Eurobasket 2017 απέναντι στην Ισπανία.

Η Τουρκία κινείται σε ρυθμούς Eurobasket 2017 και οι τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, «Sabah», «Vatan» και «Hürriyet», στα αθλητικά τους ένθετα αναφέρονται στην ήττα από τη Λετονία , καταστώντας σαφές πως η παρέα του Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν ήταν για τα… κυβικά της ομάδας του Ουφούκ Σαρίτσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Φυσικά στα ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για την επόμενη αντίπαλο της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει στη νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πλέον όλοι εδώ περιμένουν την αναμέτρηση με την αήττητη στη φάση των ομίλων, Ισπανία, χρίζοντας την φαβορί με το… καλημέρα.

Η «Sabah» έχει τίτλο στο σημερινό της εξώφυλλο, « δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τη Λετονία, επόμενος αντίπαλος η Ισπανία, που είναι το φαβορί». Η ίδια εφημερίδα στο αθλητικό της ένθετο, στο οποίο δίνει μεγάλη έκταση στην ειδησεογραφία των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, έχει εκτενή αναφορά στο τι έγινε στον αγώνα με τη Λετονία, σημειώνοντας για το επόμενο παιχνίδι της Τουρκίας: « μας περιμένουν οι δώδεκα ταυρομάχοι».

Η «Vatan» με τη σειρά της έχει ως πρώτο θέμα τον αγώνα με τους Ίβηρες, καθώς στο εξώφυλλο της, αναφέρει: « επόμενος αντίπαλος η Ισπανία». Και σε αυτή την εφημερίδα ο περισσότερος χώρος στο αθλητικό ένθετο δόθηκε στην επικαιρότητα των ομάδων του ποδοσφαίρου της χώρας, ωστόσο μία σελίδα αφιερώθηκε στην εθνική του μπάσκετ. « Έρχεται ο αγώνας με τους πρωταθλητές, δε νικήσαμε τη Λετονία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος η «Hürriyet» γράφει για την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα: « η Λετονία μας σταμάτησε. Το ταξίδι συνεχίζεται με αντίπαλο την Ισπανία», ενώ στον πρόλογο της ανάλυσης του αγώνα που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις των Τούρκων στη φάση των ομίλων, ο δημοσιογράφος σημειώνει: « οι δώδεκα γίγαντες δε νίκησαν τον Πορζίνγκις. Στη φάση των «16» ξεκινάμε με την Ισπανία».

"Μας περιμένουν οι δώδεκα ταυρομάχοι"
"Μας περιμένουν οι δώδεκα ταυρομάχοι"
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ