EUROBASKET

Μαρκ Γκασόλ: "Υπέφερα που δεν ήμουν εκεί"

(L-R) Brazil's centre Tiago Splitter vies with Spain's centre Marc Gasol and guard Juan Carlos Navarro during the 2014 FIBA World basketball championships group A match Brazil vs Spain at the Palacio Municipal de Deportes in Granada  on September 1, 2014.   AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
(L-R) Brazil's centre Tiago Splitter vies with Spain's centre Marc Gasol and guard Juan Carlos Navarro during the 2014 FIBA World basketball championships group A match Brazil vs Spain at the Palacio Municipal de Deportes in Granada on September 1, 2014. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO AFP

Έτοιμος να ενισχύσει την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δήλωσε ο Μαρκ Γκασόλ, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της "As". Τι είπε για τον Πάου, αλλά και την προσπάθεια της "φούρια ρόχα" στο φετινό Eurobasket.

Μετά από μία άκρως απαιτητική σεζόν με τους Μέμφις Γκρίζλις, ο Μαρκ Γκασόλ έκρινε πως καλύτερο για τον ίδιο θα ήταν να ξεκουραστεί. Γι αυτό αρνήθηκε το κάλεσμα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας (και του Σέρτζιο Σκαριόλο) εν όψει του Eurobasket της Γαλλίας. Μία απόφαση που πάντως δεν κρίθηκε με αυστηρότητα στη χώρα του. Ας όψεται ο αδερφός του, Πάου.

Ο εκ των μεγάλων απόντων της "φούρια ρόχα" το φετινό καλοκαίρι μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση της "As" για την απουσία του από το Eurobasket, επισημαίνοντας πως " ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται ό,τι θέλει. Δεν μπορώ να επηρεάσω την κοινή γνώμη, αλλά όλα έγιναν για κάποιους λόγους. Η περσινή σεζόν στο ΝΒΑ ήταν πολύ μεγάλη για μένα, με πολλά αγωνιστικά λεπτά, οπότε χρειαζόμουν ένα μικρό διάλειμμα για να ξεκουραστώ".

Γι αυτό σχολίασε πως " υποφέρεις γιατί κάθεσαι στον καναπέ σου και βλέπεις όλα αυτά να εξελίσσονται. Δεν είσαι εκεί, να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις. Είσαι έξω από όλο αυτό". Κάτι που έκανε και τον ίδιο να νιώθει άβολα, όσο έβλεπε τους αγώνες από το σπίτι του. Του χρόνου όμως, θα είναι εκεί, στο Ρίο μαζί με τους συμπαίκτες του. Έτσι υποστήριξε τουλάχιστον: " Θέλω να καταστήσω σαφές πως πάντοτε θέλω να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Όταν τελειώνει μια χρονιά, μπορεί να είσαι κουρασμένος και να σκέφτεσαι πως θα βρεις τη δύναμη να παίξεις πάλι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά η επιθυμία πάντα υπάρχει. Αν είμαι υγιής και μπορώ, θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ακόμη κι αν πηγαίναμε στο Προολυμπιακό, πάλι θα ήμουν "παρών", σας διαβεβαιώ γι αυτό".

Εν πάσει περιπτώσει, όταν ήρθε η στιγμή να σχολιάσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ισπανία, τόνισε πως " όταν παίζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, με όλο το γήπεδο να είναι εναντίον σου, πολλοί σταματούν. Η Ισπανία όμως, ήταν ασταμάτητη γιατί πίστευε ο ένας στις δυνατότητες του άλλου", για να κλείσει εξαίροντας την απόδοση του αδερφού του, Πάου , στη διοργάνωση: " Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, παίζοντας εξαιρετικά σε όλα τα παιχνίδια. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, πέραν αυτού για τον τίτλο του MVP".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ