EUROBASKET

Μαρκ Γκασόλ: "Δεν αφήσαμε το πηδάλιο"

Μαρκ Γκασόλ: "Δεν αφήσαμε το πηδάλιο"

Με μια καθολική εμφάνιση, οι Ισπανοί διέλυσαν τους –νεότατους- Σέρβους, με τον Μαρκ Γκασόλ να ενημερώνει ότι "πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα μας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει" όπως το Ευρωμπάσκετ μπαίνει στην τελική ευθεία.

Πέραν του ότι έκανε… δική του (για να το θέσουμε εύσχημα) τη μονομαχία με τον Νέναντ Κρστιτς, ο Μαρκ Γκασόλ έκανε και ό,τι άλλο χρειαζόταν η Ισπανία, για να κυριαρχήσει απόλυτα της Σερβίας, πριν πάρει τη σκυτάλη ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αυτό που είχε να πει ο σταρ των Γκρίζιλς ήταν πως «βοήθησε πολύ ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Αφήσαμε την επίθεση μας να βγει από την άμυνα.

Ακόμα και αν κάποιες φορές δεν βάζεις τα σουτ, η άμυνα μπορεί να σε σώσει, αρκεί να έχεις συνέπεια. Και εμείς σήμερα ήμασταν συνεπείς. Στα τρία ματς που χάσαμε είχαμε την ίδια φιλοσοφία, αλλά όταν παίρναμε το προβάδισμα για κάποιο λόγο, τα παρατούσαμε. Όχι τα παρατούσαμε, αλλά δεν ήμασταν το ίδιο ενεργητικοί. Απόψε συνεχίσαμε να πατάμε το πηδάλιο και νικήσαμε.

Όταν μπαίνουν τα σουτ, όλα είναι καλύτερα πιο εύκολα. Αν κρατώ όμως, κάτι από αυτή τη νίκη, είναι η άμυνα. Ημασταν όλοι στην ίδια συχνότητα. Τελειώσαμε τις κατοχές, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε, πήραμε εύκολους πόντους. Είμαι χαρούμενος με το ομαδικό παιχνίδι μας».

Και τώρα είστε πάλι φαβορί;

"Δεν πάει έτσι το πράγμα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι το φαβορί. Περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλο μας στον ημιτελικό και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα μας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει".

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανέλαβε τα ηνία: "Αυτό ήταν τεράστιο. Ξέραμε ότι οι Σέρβοι θα χρησιμοποιούσαν πολλά κορμιά στη ρακέτα και χρειαζόμασταν τα σουτ από την περιφέρεια. Κάπως έτσι «ανοίγει» η άμυνα στη ρακέτα. Αλλά ξέρετε. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον".

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ συμφώνησε με το φίλο του επί της σημασίας της άμυνας, αλλά και του ότι οι Ισπανοί πρέπει να συνεχίσουν να πορεύονται στο σωστό δρόμο, για να… κάνουν δουλειά.

"Ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Από την αρχή παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ελέγξαμε το ρυθμό, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε τα σουτ και όλα αυτά μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Παραμένουμε όμως, μακριά από το χρυσό μετάλλιο που είναι και ο στόχος μας. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά ήταν ματς για τους «8» και έπρεπε να μπούμε στην τετράδα.

Προχωράμε. Φυσικά και θέλουμε να μπούμε στον τελικό και να πάρουμε τον τίτλο. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Αλλά πρώτα πρέπει να περάσουμε από τον ημιτελικό. Και όχι, δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Και οι δύο ομάδες είναι καλές. Εχουν ταλέντο. Η Γαλλία έχει εμπειρία, η Σλοβενία παίζει εντός έδρας. Και οι δύο είναι πολύ καλές".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ