EUROBASKET

Λιθουανία - Μαυροβούνιο 77-70

Λιθουανία - Μαυροβούνιο 77-70

Η Λιθουανία νίκησε το Μαυροβούνιο στην παράταση με 77-70 και αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του Β' Ομίλου.

Η Λιθουανία δυσκολεύτηκε απέναντι στο Μαυροβούνιο, όμως κατάφερε να φτάσει στη νίκη στην παράταση με 77-70 (63-63κ.α.).

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας με αυτόν τον τρόπο αναρριχήθηκαν στην δεύτερη θέση του Β' Ομίλου, καθώς ισοβαθμούν με τους Σέρβους (3-1 νίκες), οι οποίοι όμως τους νίκησαν.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους σε 25 λεπτά χρόνου συμμετοχής (3/3β., 6/7δ., 3/4τρ.).

Ο αριθμός της ημέρας

Η Λιθουανία είχε 10/23 σουτ τριών πόντων. Σούταρε με 43,5%, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα.

Που κρίθηκε το ματς

Το Μαυροβούνιο στα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν κατάφερε να σημειώσει πόντο, με τους Λιθουανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι της. Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και οδηγούσε την ομάδα του, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ράις προσπάθησε και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα των Λιθουανών. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 19-19. Στην δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν κοντά, όμως οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με οριακό προβάδισμα (34-32).

Στην τρίτη περίοδο, οι Λιθουανοί βρέθηκαν στο +4 (51-47) για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στο 63-63. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Λιθουανοί έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, που τους επέτρεψε να πάρουν τη νίκη με 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-34, 51-47, 63-63κ.α., 77-70.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτεγιούνας, Καλνιέτις 10(2), Κουζμίνσκας, Ν. Λαβρίνοβιτς 9(2), Ματσιούλις 1, Ντελινικάιτις 3(1), Σεϊμπούτις 8, Κλέιζα 8, κ. Λαβρίνοβιτς 24(3), Βαλαντσιούνας 12, Γιαβτόκας.

Μαυροβούνιο (Παβίσεβιτς): Βούτσεβιτς 8, Σέχοβιτς 5, Πόποβιτς 2, Σ. Σέχοβιτς 9(1), Σέκουλιτς 6, Ιβάνοβιτς, Μπιέλιτσα 7(1), Ράις 19(3), Ντούμπλιεβίτς 14(1).

"Προστατεύσαμε τον Κλέιζα"

"Ήταν δύσκολο από τη στιγμή που ψάχναμε μόνο τη νίκη για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Είναι κακό που γνωρίζαμε στο 4ο ματς ότι δεν θα συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, με αυτή να είναι η τελευταία που είχαμε. Το ίδιο συνέβη με τη Λετονία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη" ήταν τα λόγια του Λούκα Παβίσεβιτς.

"Ο καλύτερος μας παίκτης (Κλέιζα) δεν έχει μέγεθος. Είδαμε πως το Μαυροβούνιο επιτέθηκε στον Τελέτοβιτς σε αυτή τη θέση. Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τον Κλέιζα από αυτή την κατάσταση και ξεκινήσαμε με τον Λαβρίνοβιτς. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε από την καλή μας άμυνα και παρόλα αυτά είχαμε προβλήματα. Στο Ευρωμπάσκετ, όμως, περιμένεις κάτι τέτοιο: όλα είναι διαφορετικά και όλα είναι πιθανά" σχολίασε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ