EUROBASKET

Λετονία-ΠΓΔΜ 76-66

Λετονία-ΠΓΔΜ 76-66

Μεγάλη νίκη της Λετονίας επί της ΠΓΔΜ με σκορ 76-66 και πρόκριση στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ! Εκτός η ΠΓΔΜ (video)

Την πρόκριση στους "12" του Ευρωμπάσκετ πανηγυρίζει η Λετονία η οποία επιβλήθηκε με 76-66 της ΠΓΔΜ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για τους Λετονούς οι οποίοι έκαναν καλό τουρνουά και πέρασαν με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Κασπάρς Μπέρζινς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λετονούς, τελειώνοντας το παιχνίδι με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 0 λάθη.

Ο αριθμός του αγώνα

Το 57,5% με το οποίο σούταρε η Λετονία στα σουτ δύο πόντων ήταν εξαιρετικό. Οι Λετονοί έκαναν μεστό παιχνίδι κι ευστόχησαν στα 23 από τα 40 σουτ που επιχείρησαν.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ουσιαστικά από το ξεκίνημα του. Οι Λετονοί προηγήθηκαν με 12-0 και δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης το προβάδισμα.

Ο αγώνας

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η Λετονία με την ΠΓΔΜ. Οι Λετονοί προηγήθηκαν με 12-0 μετά από 3,5 λεπτά αγώνα και διατήρησαν το προβάδισμα παίρνοντας πολλούς πόντους από λάθη των Σκοπιανών. Σκοράροντας με 60% στα τρίποντα και 66,7% στα δίποντα, έλεγξαν το παιχνίδι και μετά το 27-16 του δεκαλέπτου αύξησαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά. Στο 15' η διαφορά άγγιξε τους 17 πόντους (43-26) με τον Σκέλε να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να φτάνει γρήγορα τους 8 πόντους. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι Σκοπιανοί ήταν να μειώσουν κάπως με τους Άντιτς και Ιλιέφσκι.

Στην επανάληψη, η Λετονία προηγήθηκε με 59-39 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, σχεδόν 17 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Οι Σκοπιανοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (41-28) και με τα μέτρια ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (17/44) το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 49-36, 62-52, 76-66

Λετονία (Μπαγκάτσκις): Μέγερς 12 (9ρ.), Μέγερις, Φρεϊμάνις 6, Μπλουμς 1, Μπέρτανς 12, Κούκσικς, Σκέλε 8, Γιανιτσένοκς 15 (5ρ., 5ασ.), Στρέινιεκς 5, Κ. Μπέρζινς 15 (9ρ.), Σελάκοβς 2 (5ρ.).

ΠΓΔΜ (Πίπαν): Κοστόσκι 2, Ιλιέφσκι 6, Σοκόλοφ 5, Μακάλεμπ 8, Β. Στογιανόφσκι 8, Ντ. Στογιανόφσκι, Μπέρτσκοφ 7, Γκετσέφσκι 11, Άντιτς 16 (5ρ.), Γκιουρόσκι, Σαμαρτζίσκι 3.

Μπέρτανς: "Ήμασταν πολύ επιθετικοί"

Ο Ντάιρις Μπέρτανς σχολίασε για τη νίκη της ομάδας του επί της ΠΓΔΜ: "Δεν προκριθήκαμε στον β' γύρο για πάρα πολλά χρόνια και βρεθήκαμε σε ένα πραγματικά δύσκολο όμιλο φέτος. Το σχέδιο ήταν να είμαστε πραγματικά πολύ επιθετικοί και να παίξουμε επιθετική άμυνα. Εξαιτίας αυτού πήγαμε σε πολλούς αιφνιδιασμούς".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΠΓΔΜ είπε από την πλευρά του: "Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο για εμάς από τη στιγμή η Λετονία είναι μία ομάδα νεότερη και παίζει καλό μπάσκετ. Το α' ημίχρονο ήταν πολύ πολύ άσχημο για εμάς. Μετά προσπαθήσαμε να κάνουμε κάνουμε το καμ μπακ, πλησιάσαμε αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Λετονία ήταν απλά καλύτερη απόψε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ