EUROBASKET

Le Monde: "Ο Γκασόλ ήταν ντοπέ"

Le Monde: "Ο Γκασόλ ήταν ντοπέ"

Ανήμερα του τελικού του Eurobasket (20/9), δημοσιεύτηκε κείμενο στη "Le Monde", σύμφωνα με το οποίο ο Πάου Γκασόλ ήταν ντοπέ. Αντίστοιχο κείμενο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Βενσάν Κολέ. Τι ισχύει.

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες δημοσίευμα της "Le Monde" σύμφωνα με το οποίο ο Πάου Γκασόλ ήταν ντοπέ στη διάρκεια του Eurobasket. Η γαλλική εφημερίδα δεν δίστασε ανήμερα του τελικού (20/9) να δημοσιεύσει κείμενο του δημοσιογράφου Clement Guillou, ο οποίος τονίζει πως ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ της Ισπανίας χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να πετύχει τον σκοπό του.

Η θεωρία του βασίζεται, πέραν της εντυπωσιακής -για την ηλικία του- αντοχής στα παιχνίδια, αλλά και της απόδοσης που είχε, στο γεγονός πως ο παίκτης των Σικάγο Μπουλς συνεργάζεται με τον Nicolas Terrados, γιατρό που είχε κατηγορηθεί για σκάνδαλο ντοπαρίσματος στην ποδηλασία που "ξέσπασε" μετά το Tour de France του 1998. Αρχικά είχε κληθεί μάλιστα να πληρώσει πρόστιμο 30.000 φράγκων, πριν αθωωθεί με την αιτιολογία πως οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν τότε στους αθλητές ήταν νόμιμες με βάση κάποιες διατάξεις περί ντόπινγκ.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μάλιστα, η "Le Monde" επανήλθε, κάνοντας μια μικρή... "αναδίπλωση". Ισχυριζόμενη, λοιπόν, πως ο οποιοσδήποτε παίκτης θα μπορούσε να έχει ντοπαριστεί στη διάρκεια της διοργάνωσης, αφού οι έλεγχοι που γίνονταν ήταν λίγοι.

Κολέ: "Οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν γουρούνια"

Μέσα σε όλα ήρθε κι η δημοσίευση που έκανε ο Βενσάν Κολέ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook να "φουντώσει" ακόμη περισσότερο τη συζήτηση. Τι έγραψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας; " Οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν γουρούνια", με αποτέλεσμα να μεγαλώσει ο ντόρος για τα μέσα που χρησιμοποίησε η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Πάνω που όμως άρχισαν οι αντιδράσεις για τη στάση του Βενσάν Κολέ, ήρθε η δεύτερη δική του τοποθέτηση για το θέμα. " Με συγχωρείτε, αλλά κάποιος χάκαρε το προφίλ μου στο Facebook και έγραψε αυτό κατάπτυστο συμπέρασμα", έγραψε αρχικά ο προπονητής των "τρικολόρ", με έναν διαδικτυακό του φίλο να επισημαίνει με σχόλιό του κάτω από τη δημοσίευση πως όντως υπήρξε... δάκτυλος για να κάνει καλό στον ίδιο.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ