EUROBASKET

Κράξιμο Πέσιτς σε Σρέντερ

Κράξιμο Πέσιτς σε Σρέντερ

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν άφησε ασχολίαστες τις... εγωκεντρικές δηλώσεις του Ντένις Σρέντερ, "βάζοντάς του χέρι" για όσα είπε. "Καλό θα είναι να μάθει από τον Ντιρκ", ανέφερε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας.

Η Γερμανία απέτυχε στο Eurobasket, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης. Κάτι ο δύσκολος όμιλος (Β'), κάτι το έλλειμμα ταλέντου, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Κρις Φλέμινγκ να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια και να διεκδικήσει την παρουσία της στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς.

Μέσα σε όλα ήρθε κι η αποχώρηση του Ντιρκ Νοβίτσκι από την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ως αντίβαρο πάντως λειτουργεί η εξέλιξη του Ντένις Σρέντερ, ο οποίος μοιάζει ικανός να ηγηθεί της "νασιοναλμανσάφτ" τα επόμενα χρόνια. Ταλέντο έχει, εμπειρίες (πλέον) έχει, μαζί και τη στήριξη όλων εντός των γερμανικών τειχών.

Ή μήπως όχι; Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν δίστασε να "βάλει χέρι" στον 22χρονο πλεϊμέικερ λόγω του... εγωκεντρικού του χαρακτήρα. " Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξή του, όπου λέει "έβαλα πολλού πόντους, έκανα αυτό, μετά έκανα εκείνο", δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο νεαρός παίκτης " έχει κατακλυστεί από τον ενθουσιασμό του".

Ο γενικότερος ντόρος της αλαζονείας (;) του γκαρντ των Ατλάντα Χοκς τον υποχρέωσε σε άμεση προσπάθεια για υπεράσπιση του εαυτού του, πλην όμως τα λόγια που είπε (" έχω δώσει τις περισσότερες ασίστ, ενώ στην άμυνα ήμουν πολύ καλός απέναντι στους καλύτερους παίκτες") δεν βελτίωσαν την κατάσταση. Τουναντίον, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Μαζί και τα λόγια του νυν προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος τον συμβούλευσε πως " αν θέλει να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης της ομάδας, αυτή η συμπεριφορά δεν θα τον βοηθήσει. "Εγώ, εγώ, εγώ", όλο αυτό ακούς από το στόμα του. Αν συνεχίσει, οι συμπαίκτες θα του γυρίσουν την πλάτη", για να καταλήξει κάνοντας την -αναπόφευκτη- σύγκριση με τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

" Ο Ντιρκ ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε έτσι. Αν ήμουν ο Ντένις, θα ζητούσα τη γνώμη κάποιων συμβούλων, θα ρωτούσα τον Ντιρκ πως να αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις, ώστε να μάθω από αυτόν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ