EUROBASKET

Κατσικάρης: "Πληγωμένος αλλά περήφανος για τους παίκτες μου"

Κατσικάρης: "Πληγωμένος αλλά περήφανος για τους παίκτες μου"
INTIME SPORTS

Ο Κατσικάρης σχολίασε πως μπορεί να είναι πληγωμένος από τον αποκλεισμό, αλλά επεσήμανε πως αισθάνεται περηφάνια για τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως δεν θέλει να κάνει σχόλιο για την διαιτησία (VIDEOS).

Αναλυτικά τα σχόλια που έκανε στη συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Ισπανία.

Ο Φώτης Κατσικάρης είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: "Γνωρίζαμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο και δύσκολο αντίπαλο όπως η Ισπανία. Παίξαμε την πρόκριση μας στα ημιτελικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στόχος μας πλέον να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά οι Ισπανοί βρήκαν λύσεις στην επίθεση.

Είμαι πληγωμένος, στεναχωρημένος, αλλά θέλω να τονίσω πως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Για την προσπάθεια τους, για το πάθος τους μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει απογοήτευση γιατί πιστεύαμε πάρα πολύ πως μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια στην Ισπανία για τη νίκη της. Το ξαναλέω είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους διαιτητές, δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Υπήρχαν κρίσιμες φάσεις μέσα στο παιχνίδι, όπως όταν ο Αντετοκούνμπο έφυγε στον αιφνιδιασμό και είχε την δυνατότητα να σκοράρει, φάση που σφυρίχτηκε βήματα, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους ρέφερι.

Έτσι είναι το μπάσκετ, στο μπάσκετ κάποια πράγματα θα σου πάνε και στραβά μέσα στο παιχνίδι. Και μας πήγαν στραβά στο παιχνίδι κάποια πράγματα από δικά μας λάθη. Η Ισπανία είχε καλύτερη απόδοση σε διάρκεια και σε συνέχεια. Ήταν αποτελεσματική σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, αλλά κάναμε λάθη, χάσαμε καθοριστικά ριμπάουντ, εκεί που ήμασταν μπροστά στο σκορ δεχτήκαμε κάποιους σερί πόντους από τον Ρέγες που μας στοίχισαν, χάσαμε βολές και το παιχνίδι θεωρώ πως κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αυτή η ομάδα πάντα παλεύει και η προσπάθεια της συνεχίζεται. Όχι, δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Δεν αισθάνθηκε φόβο ή άγχος από τους παίκτες μου. Το πλάνο που είχαμε στην άμυνα πήγε καλά, αλλά είχαμε στιγμές αδράνειας. Δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο καλοί θα θέλαμε. Το πικ-εν-ρολ τους, στα πλάγια, το περιορίσαμε, αλλά δεν ήμασταν τόσο καλοί σε άλλα σημεία. Θέλω να πω όμως πως έπαιξε πολύ καλή άμυνα και η Ισπανία. Καλή άμυνα που δεν μας την είχε δείξει σε προηγούμενα παιχνίδια της. Έκλεισε χώρους, πίεσε και οι παίκτες τους ήταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα.

Κάναμε μία προσπάθεια στο τέλος, γυρίσαμε το ματς, μειώσαμε την διαφορά, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Έπρεπε πιστεύω να παίξουμε πιο δυνατά, ειδικά στην άμυνα. Ο Μπουρούσης δυστυχώς δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα όπως θα θέλαμε, καθώς χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ. Χάσαμε το ματς τόσο από την άμυνα, όσο και από την επίθεση. Κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ την Ισπανία που διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο τουρνουά, αλλά αυτό και πάλι δεν ήταν αρκετό.

Πρέπει πολύ γρήγορα να επανέλθουμε και να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι ώστε να κερδίσουμε μία θέση στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε ακόμη ένα ματς. Υπάρχει συνέχεια, η Εθνική συνεχίζει. Το μπάσκετ βρίσκεται στο γονίδιο του Έλληνα και θα υπάρχει συνέχεια. Μην με ρωτάτε για την διαιτησία, ειλικρινά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ