EUROBASKET

Κατσικάρης: "Κάθε νίκη φτιάχνει την ψυχολογία μας"

Κατσικάρης: "Κάθε νίκη φτιάχνει την ψυχολογία μας"
INTIME SPORTS

Ο Φώτης Κατσικάρης στάθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι της αναμέτρησης με τη Γεωργία, ενώ επεσήμανε ότι ο αγώνας με τη Σλοβενία είναι πολύ απαιτητικός (vids).

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική ομάδα, η οποία εξασφάλισε από σήμερα (8/9) - μετά το 79-68 επί της Γεωργίας - την παρουσία της στην επόμενη φάση του Eurobasket. Αυτό που ακολουθεί είναι η εξασφάλιση της πρωτιάς, κάτι που για να γίνει πρέπει να έρθει η νίκη (ή η ήττα με λιγότερους από πέντε πόντους) απέναντι στη Σλοβενία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του αγώνα με τη Γεωργία, ο Φώτης Κατσικάρης ξεκίνησε λέγοντας πως " θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μαθήματα. Βλέπεις κάθε φορά τον αντίπαλο και θες να προετοιμαστείς για να κερδίσεις. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος μας πλησίασαν οι Γεωργιανοί, αλλά στο τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Ήμασταν σοβαροί μετά το τάιμ άουτ που πήραμε στο τρίτο λεπτό. Δεν αφήσαμε ποτέ τους Γεωργιανούς στον δικό τους ρυθμό".

Όσον αφορά τη Σλοβενία, είπε: " Είναι η πιο σκληρή ομάδα. Με τις απουσίες που έχουν, είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Σε κάθε κατοχή, είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση, είναι όλοι όρθιοι. Μπορεί να τους λείπει το ταλέντο, αλλά είναι πολύ σκληρή ομάδα. Έχουν καλούς σουτέρ, ακόμη κι οι ψηλοί σουτάρουν από μακριά", για να συνεχίσει αναφερόμενος στην απώλεια της διαφοράς με τη Γεωργία:

" Όσο έμπειρος κι αν είσαι, κάποια στιγμή παρασύρεσαι. Η Γεωργία δεν είναι τόσο κακή ομάδα. Το παιχνίδι με τη Σλοβενία είναι όμως διαφορετικό. Έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, να κάνουμε προπόνηση και να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να κάνουν τεράστια προσπάθεια οι ψηλοί μας, γιατί είτε με τον Σλόκαρ είτε με τον Ζούπαν στο "5" προσπαθούν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα".

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Βασίλη Σπανούλη είπε: " Είναι μια ιδιοφυΐα και καταλαβαίνει εξαιρετικά το παιχνίδι. Διάβασε πολύ καλά την άμυνα της Γεωργίας, δεν εκβίασε τίποτα. Έβρισκε τον ανοιχτό παίκτη. Τιμωρήσαμε την άμυνα που έπαιξαν πάνω του. Ήταν ψύχραιμος και εκμεταλλεύτηκε τους συμπαίκτες του".

Τέλος, αναφερόμενος στο βάθος που έχει το φετινό ρόστερ, δήλωσε ότι " έχουμε παίκτες που μας βοηθούν να προσαρμοστούμε σε κάθε σχήμα του αντιπάλου. Θεωρώ ότι σιγά σιγά οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, στους συμπαίκτες τους, στην ομάδα. Αύριο (9/9) θέλουμε να πάρουμε μία ακόμη νίκη για να φτιάξει κι άλλο η ψυχολογία μας".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ