EUROBASKET

Καλτσίδου: "Να δώσουμε το παράδειγμα στα μικρά παιδιά"

Καλτσίδου: "Να δώσουμε το παράδειγμα στα μικρά παιδιά"

Τρομερές ατάκες από τις παίκτριες της Εθνικής Ελλάδας, με την Καλτσίδου και την Μάλτση να κλέβουν την παράσταση και να συγκινούν τους πάντες (VIDEO).

Εσείς, πιστεύετε στα θαύματα; Εμείς πιστεύουμε, το ίδιο και οι αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδας, που ΔΙΕΛΥΣΑΝ την πανίσχυρη Τουρκία (84-55) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Eurobasket Γυναικών, ενώ "τσέκαραν" και το εισιτήριό τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Και τώρα, τι; Ποιος ξέρει... 40 λεπτά απέναντι στη Γαλλία ή τη Σλοβακία, 40 λεπτά μακριά από τον Τελικό της διοργάνωσης και η Πράγα θα αρχίσει σιγά σιγά να ντύνεται στα γαλανόλευκα για τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά που μετά την τεράστια νίκη τους ξέσπασαν στην κάμερα της ΕΡΤ.

Διαβάστε τι δήλωσε κάθε μία:

Λολίτα Λίμουρα: " Ζούμε το όνειρό μας και σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας".

Άννα Σπυριδοπούλου: " Αυτό που ζούμε είναι ένα θαύμα. Κανείς δεν μας πίστευε, πήγαμε στο Παγκόσμιο και μπορεί να πάμε και ακόμη ψηλότερα".

Σταμολάμπρου - Χριστινάκη - Φασούλα: " Είμαστε οι φοιτήτριες της ομάδας, έτσι μας αποκαλούν. Ζούμε μεγάλες στιγμές. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Το αξίζαμε. Είναι σημαντικό που ζούμε αυτές τις εμπειρίες, γιατί κι εμείς στο μέλλον πρέπει να κρατήσουμε την Εθνική Ελλάδας ψηλά. Αυτό που κάναμε είναι απίστευτο. Ευχαριστούμε τις μεγάλες που μας καθοδηγούν. Και τώρα ο ημιτελικός".

Αγγελική Νικολοπούλου: " Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν γίνεται. Αυτό που ζούμε είναι τέλειο. Μακάρι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας".

Κατερίνα Σωτηρίου: " Πιστεύω στα θαύματα. Είμαστε με την Καλτσίδου 20 χρόνια μαζί, από μικρά παιδιά στις εθνικές ομάδες, χτυπάμε, πονάμε, βριζόμαστε. Παίζουμε δεν παίζουμε, εμψυχώνουμε η μία την άλλη. Είναι το κάτι άλλο αυτή η Εθνική. Και τώρα... Χρωστάμε κάτι στους εαυτούς μας, χρωστάμε κάτι στη Στέλλα που είχε στενοχωρηθεί πολύ με την αποβολή της. Κάναμε αμάν μέχρι να ξεσπάσει στο ματς με τη Ρωσία. Πρέπει να το ζήσουμε. Περιμένουμε τόσα χρόνια, δεν θα αλλάξει όμως κάτι. Θα προετοιμαστούμε όπως προετοιμαζόμαστε πάντα".

Εβίνα Σταμάτη: " Δεν είμαι απλά ευλογημένη, είμαι κάτι περισσότερο από αυτό... Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι συγκλονιστικό. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει".

Στέλλα Καλτσίδου: " Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είμαστε στα παιχνίδια των μεταλλίων. Την παλεύουμε;;; Δεν υπήρχαμε στον χάρτη πριν το τουρνουά και κερδίσαμε 30 πόντους την Τουρκία στα προημιτελικά. Είναι τρελό, είναι θαύμα, είναι απωθημένο. Είναι μαγικό. Γύρισε ο διακόπτης όπως γύρισε και άλλες φορές. Αυτή η ομάδα έχει ένα μαγικό κουμπί που όταν έρχεται η ώρα της ανάγκης το πατάμε! Δεν είχαμε άγχος, ήμασταν τρομερά ήρεμες. Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι κερδίζαμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Εύχομαι να δώσουμε παράδειγμα στα νέα κορίτσια. Η καρδιά και η ψυχή των Ελλήνων αρκούν για να κάνουμε θαύματα".

Εβίνα Μάλτση: " Ο Θεός να μας έχει καλά. Αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Εχουμε πλάνο, σήμερα παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ, βγάλαμε φάσεις για σεμινάριο. Μας χρωστούσε αυτό το τουρνουά μια καλή μέρα στο σουτ. Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλω να το χαρούμε! Δεν ξέρω αν ο Θεός μας αξιώσει να ζήσουμε ξανά κάτι παρόμοιο. Το καταλαβαίνετε; Πήραμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο. Συγχαρητήρια σε όλους. Το λέω και το ξαναλέω, δεν είναι ψέμα, είμαστε ομάδα και είμαστε όλες μαζί. Πρέπει να μένουμε στο πλάνο. Είχαμε νευρικότητα στην αρχή, αλλά χτίσαμε τη διαφορά γιατί μείναμε πιστές στο πλάνο μας. Ξέρουμε ότι όταν παίζουμε έτσι, μπορούμε να φέρνουμε τέτοια αποτελέσματα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για μετάλλιο και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Ας απολαύσουμε τη νίκη μας και θα κάνουμε πάλι αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε. Θα κρατήσω το κεφάλι χαμηλά και θα αφήσω τους προπονητές να βγάλουν το πλάνο".

Άρτεμις Σπανού: " Αυτή η ομάδα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μπαίνουμε μέσα και τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς".


kaltsidou από papalouk4
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ