EUROBASKET

Κάλινιτς: "Κι εγώ έχω σκεφτεί το "όχι" στην εθνική ομάδα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Κάλινιτς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για το EuroBasket και τις απουσίες των "όρλοβι", προσπαθώντας να δικαιολογήσει όσους επιλέγουν κάποια στιγμή την ξεκούραση.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη " Mozzart Sport " έδωσε ο Νίκολα Κάλινιτς, λίγο πριν αρχίσει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Σερβίας εν όψει του EuroBasket. Ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε υπεραμύνθηκε για την επιλογή αρκετών παικτών να ξεκουραστούν στη διάρκεια της καριέρας τους, αντί για να δώσουν το "παρών" στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Κι όπως εξήγησε, έχει βρεθεί αρκετές φορές σε θέση να σκέφτεται την εθνική παρουσία του, λόγω κούρασης και τραυματισμών. Απέφυγε βέβαια να σχολιάσει την περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς, που θα είναι απών το φετινό καλοκαίρι από τους "όρλοβι".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική ομάδα: " Δεν μου αρέσει να δίνω διπλωματικές απαντήσεις, να λέω "πάμε όσο πιο μακριά γίνεται". Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Στις προηγούμενες διοργανώσεις αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί κι ότι ο κόουτς είχε δίκιο όταν έλεγε ότι πάμε για μετάλλιο. Κάθε φορά που μαζευόμαστε, στόχος μας είναι να πάμε στα προημιτελικά, στα ημιτελικά, στους τελικούς. Θέλω να μπούμε στη διαδικασία που θα παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Αυτό θα ήταν επιτυχία. Αυτή την στιγμή είμαστε δεύτεροι στον κόσμο, κι αυτό είναι σημαντικό".

Για την απουσία του Νίκολα Γιόκιτς: " Έχω άποψη για το ζήτημα, αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή να την πω. Δεν θέλω να τον κρίνω για κάτι, δεν εννοώ ότι πρέπει να τον υποστηρίξω γι αυτό, απλά δεν θέλω να μιλήσω. Όχι αυτή την στιγμή τουλάχιστον, κάποια άλλη. Είναι επιλογή του να μην έρθει στην εθνική ομάδα, αυτό και τίποτα άλλο".

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να λείψει από την εθνική ομάδα: " Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές, δεν μπορώ να πω ψέματα γι αυτό. Όλοι σκεφτόμαστε ότι μετά από μια σεζόν με 80+ αγώνες, μετά από τόσους τραυματισμούς, δεν νιώθουμε τη μέση μας, τα γόνατά μας, τα ισχία μας. Φυσικά σκέφτεσαι κιόλας σε κάποιο σημείο "κάτσε, γιατί να ρισκάρω την υγεία μου το καλοκαίρι, από την στιγμή που δεν πληρώνομαι γι αυτό". Το λέω για πρώτη φορά δημόσια, μπορείτε να το γράψετε όπως ακριβώς το λέω, γι αυτό ρωτάω όλους αυτούς που ασκούν κριτική στους παίκτες που απουσιάζουν, αν θα έχαναν δύο μήνες από τη ζωή τους, δύο μήνες ξεκούρασης και ηρεμίας κάθε χρόνο. Πόσοι θα αποφάσιζαν να προσφέρουν δύο μήνες κάθε χρόνο για το καλό της χώρας; Να πάνε να δουλέψουν για το κράτος, να χτίσουν σπίτια, σχολεία, δρόμους, οτιδήποτε θα έκανε καλό στη χώρα. Πόσοι θα το έκαναν όλο αυτό για το τίποτα; Πολλοί παίκτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, όπως ο Στέφαν Μάρκοβιτς για παράδειγμα. Πρέπει λοιπόν να καταλάβει ο κόσμος ότι εκείνη την στιγμή ρισκάρεις τη δουλειά σου, την καριέρα σου, γιατί... έτσι. Φυσικά είναι μεγάλη τιμή η παρουσία στην εθνική ομάδα, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς".

Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: " Όταν είμαστε στο γήπεδο, δεν υπάρχουν πλάκες, αστεία ή κάτι τέτοιο, ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Είναι ο προπονητής, είμαι ο παίκτης και έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Εκτός αυτού, μπορούμε όμως να μιλήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να χαλαρώσεις και να πεις πολλά. Για διαφορετικά ζητήματα. Του αρέσει η κοινωνικοποίηση, οι φίλοι, να είναι ανάμεσα σε κόσμο. Γι αυτό θέλει πάντα να δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα για τους άλλους που είναι γύρω του, να τους κάνει να νιώθουν άνετα".

Για την κατάσταση στον Ερυθρό Αστέρα: " Όλοι έβλεπαν τι θα γίνει, δεν ήταν έκπληξη όλο αυτό. Αλήθεια σου λέω, πίστευα ότι αυτό θα γινόταν πιο πριν. Είναι χαζό να το συζητάμε τώρα. Πολλά έγιναν λάθος, οπότε έληξε ο χρόνος που υπήρχε. Παίκτες και προπονητές έμειναν απλήρωτοι. Δεν λέω ότι αυτό είναι λάθος του προέδρου. Δεν ντρέπομαι να το πω, ή φοβάμαι για τις αντιδράσεις, αλλά άμα αυτά συνεχιστούν, θα σταματήσει να υπάρχει αθλητισμός. Καλύτερα να γίνονται επενδύσεις στην υγεία, σε νοσοκομεία. Να βοηθηθούν τα παιδιά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ