EUROBASKET

Η περηφάνια του Λάκοβιτς για το χρυσό μετάλλιο

Η περηφάνια του Λάκοβιτς για το χρυσό μετάλλιο

Ο Γιάκα Λάκοβιτς δεν κατόρθωσε να κατακτήσει μετάλλιο με την Σλοβενία σαν παίκτης, αλλά το κατάφερε ως βοηθός προπονητή και εξέφρασε την χαρά και την περηφάνια του για το ιστορικό πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ο Γιάκα Λάκοβιτς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών που έχει αναδείξει το σλοβενικό μπάσκετ τα τελευταία 25 χρόνια.

Αγωνίστηκε σε πολλές διοργανώσεις με το εθνόσημο στο στήθος, ήταν μέλος εθνικών ομάδων που είχαν ποιότητα στο ρόστερ τους, αλλά οι "πράσινοι" αδυνατούσαν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο, με την Ελλάδα, μάλιστα, να του "κόβει" δύο φορές τον δρόμο. Πρώτα στο Eurobasket του 2007 (τους αποκλείσαμε στους "8") και ακολούθως σε εκείνο του 2009, όταν η "γαλανόλευκη" επικράτησε στον μικρό τελικό.

Ο Γιάκα Λάκοβιτς είχε απωθημένο, αλλά και καημό, το γεγονός πως δεν κατέκτησε ποτέ ως παίκτης μετάλλιο με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας, την οποία πάντα στήριζε ενεργά ως παίκτης, αλλά πλέον έχει ένα στην κατοχή του.

Και αυτό γιατί ήταν ο πρώτος βοηθός του προπονητή, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, στο φετινό Eurobasket. Σε μία ιστορική στιγμή για την πατρίδα του, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με μήνυμα του, μάλιστα, στο twitter, έγραψε το εξής: "Η ΟΜΑΔΑ, περήφανος, πρωταθλητές".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ