EUROBASKET

Η Ιταλία θέλει να πάρει το προ-ολυμπιακό

Η Ιταλία θέλει να πάρει το προ-ολυμπιακό

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που αναμένεται να εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, εφόσον φυσικά η "σκουάντρα ατζούρα" δεν βρεθεί στον τελικό του Eurobasket.

Τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στα ημιτελικά του Eurobasket μετά από δώδεκα (12) χρόνια έχει το βράδυ της Τετάρτης (16/9, 22:00) η Ιταλία, που αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στον τελευταίο αγώνα των "8".

Η "σκουάντρα ατζούρα" θέλει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, διοργάνωση από την οποία απέχει από το 2004. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει πάντως να προκριθεί στον τελικό του Eurobasket (κι ως εκ τούτου να πάρει το απευθείας εισιτήριο για το επόμενο καλοκαίρι), ενδεχομένως να έχει μία δεύτερη ευκαιρία, εντός έδρας.

Κι αυτό γιατί η ιταλική ομοσπονδία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ολυμπιακή επιτροπή της χώρας, με φόντο τη διοργάνωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά του επόμενου Ιουλίου. Όπως αναφέρει η "Gazzetta dello Sport", οι "ισχυροί άνδρες" της ιταλικής ομοσπονδίας (Τζιάνι Πετρούτσι) και της ολυμπιακής επιτροπής (Τζιάνι Μαλάγκο) έχουν ήδη συζητήσει τη συγκεκριμένη προοπτική, με το Τορίνο να είναι η πόλη που αναμένεται να διεκδικήσει τη διοργάνωση.

Ο φάκελος της συμμετοχής θα αφορά το γήπεδο "Pala lsozaki", το οποίο χτίστηκε το 2006, έχοντας ήδη φιλοξενήσει το Final Eight του Eurocup, όπως επίσης αρκετά ιταλικά Final Eight.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ