EUROBASKET

Η FIBA μεταθέτει το EuroBasket 2021 το καλοκαίρι του 2022

Η FIBA μεταθέτει το EuroBasket 2021 το καλοκαίρι του 2022

Με ένα χρόνο καθυστέρηση θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το EuroBasket 2021, καθώς η FIBA πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή τη μετάθεσή του εξαιτίας των προολυμπιακών και του ολυμπιακού τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και η μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021 δημιούργησαν ένα σοβαρό ζήτημα για τη FIBA, καθώς σε έναν χρόνο ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του EuroBasket που είναι πλέον προφανές ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει χρονικά με μια διοργάνωση όπως αυτή που θα φιλοξενήσει το Τόκιο.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη (7/4) τα κορυφαία στελέχη της FIBA προτάθηκε στην εκτελεστική επιτροπη η μετάθεση του EuroBasket για το 2022, καθώς εκείνο το καλοκαίρι είναι αυτή τη στιγμή "άδειο" και όντως μπορεί να "αγκαλιάσει" το τουρνουά. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτου αυτή θα είναι η λύση που θα παρθεί, μιας και το 2021 θα γίνει και το ολυμπιακό τουρνουά, αλλά και τα προολυμπιακά από τα οποία θα προκύψουν οι τελευταίες ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ