EUROBASKET

Γκετσεβίτσιους: "Για να κατακτήσεις κάτι, πρέπει να νικήσεις καλές ομάδες"

Γκετσεβίτσιους: "Για να κατακτήσεις κάτι, πρέπει να νικήσεις καλές ομάδες"

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους μίλησε σε λιθουανικό σάιτ για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι με την Ελλάδα και τη σχέση του με τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους δεν είναι μόνο ένας από τους παλαιότερους παίκτες της Εθνικής Λιθουανίας, καθώς μαζί με τους Καλνιέτις και Ματσιούλις είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει από την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι επίσης και ένας από τους δύο... ελληνικούς συνδέσμους που υπάρχουν σε αυτή τη λιθουανική ομάδα.

Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ πέρασε τη διετία 2011-13 από την Ελλάδα, όπου κατέκτησε μάλιστα δύο τίτλους στην EuroLeague και ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Στον αυριανό αγώνα θα βρει λοιπόν απέναντί του τρεις πρώην συμπαίκτες του: τον Κώστα Παπανικολάου, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

" Ήμουν πολύ κοντά με τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη. Ο Γιώργος ήταν και ο συγκάτοικός μου στα ταξίδια. Οι Έλληνες παίκτες ήταν πολύ ευχάριστοι και βρήκαμε γρήγορα κώδικα επικοινωνίας. Ήταν πραγματική διασκέδαση η συνύπαρξη μαζί τους. Επίσης, κατακτήσαμε και τίτλους, γεγονός που έκανε ακόμα καλύτερες τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που έχω για τους Ελληνες" είπε στο krepsinis.net ο Γκετσεβίτσιους.

"Πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ιστορία"

" Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο και μιλήσαμε για την πορεία μας μέχρι τώρα. Δεν έχει σημασία που θα αναμετρηθούμε στους "16", είναι απλά η πραγματικότητα. Άλλωστε, για να κατακτήσεις κάτι, θα πρέπει να νικήσεις καλές ομάδες" συνέχισε ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος σταδιακά έχει δει το ρόλο του στο rotation του Νταΐνιους Αντομάιτις να μικραίνει.

" Θα είναι συναρπαστικός αγώνας. Στο ξεκίνημα θα υπάρχει σίγουρα νευρικότητα και για τις δύο ομάδες, ωστόσο και οι δύο παίζουμε καλό μπάσκετ. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των Λιθουανών είναι το ταμπεραμέντο τους. Οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί" τόνισε ο Γκετσεβίτσιους, ο οποίος είχε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών από το 2010.

Η τελευταία παρουσία του ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, το οποίο είχε διεξαχθεί πάλι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Λιθουανία είχε κατακτήσει μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο. " Δεν μιλάμε πια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με τον Ματσιούλις και τον Καλνιέτις. Ήταν μία όμορφη ιστορία, εκπληκτική, πλέον όμως πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ιστορία" υπογραμμίζει ο Γκετσεβίτσιους.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ