EUROBASKET

Γκασόλ: "Θα παίξω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Γκασόλ: "Θα παίξω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Γκασόλ δεν σταματάει από την εθνική του ομάδα. Στα 35 του χρόνια οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και υποσχέθηκε πως θα δώσει το "παρών" και στους Ολυμπιακούς του 2016.

Στα 35 του χρόνια, έχοντας ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης στο φετινό Eurobasket. Για πολλούς αυτό θα ήταν το ιδανικό φινάλε για τον Πάου Γκασόλ στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, έχοντας κατακτήσει και το βραβείο του MVP στο τουρνουά.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Πάου Γκασόλ. Με δήλωση του, ο σπουδαίος Ισπανός φόργουορντ-σέντερ των Σικάγο Μπουκςς, ξεκαθάρισε πως δεν σταματάει από την εθνική Ισπανίας, τονίζοντας πως θα δώσει το "παρών" και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Δεν σταματάω από την εθνική Ισπανίας. Θα δώσω το "παρών" και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία. Στόχος μας να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο και σε αυτή τη διοργάνωση".

Και συνέχισε: "Σε αυτό το τουρνουά δεν ήμασταν φαβορί να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά τα καταφέραμε. Νομίζω πως η διαφορά σε σχέση με πέρσι στο Μουντομπάσκετ (η Ισπανία έμεινε εκτός τετράδας) ήταν πως φέτος ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δουλέψαμε καλά μαζί και ήμασταν περισσότερο ομαδικοί στο παιχνίδι μας. Ήταν μεγάλη η νίκη μας στον ημιτελικό κόντρα στη Γαλλία, αλλά και η Λιθουανία στον τελικό πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Δείξαμε χαρακτήρα".

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, αναμένεται να είναι το κύκνειο άσμα για μία χρυσή φουρνιά παικτών της εθνικής Ισπανίας, όπως για τους Πάου Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Φελίπε Ρέγιες και Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν (οι τρεις πρώτοι θα είναι τότε 36 και ο τελευταίους 35), οι οποίοι έδωσαν τίτλους και μετάλλια στην πατρίδα τους.

Ο Πάου Γκασόλ στη συνέχεια είπε τα εξής για την παρουσία των Ναβάρο και Ναδάλ στην εξέδρα: "Χαρήκαμε που ήταν μαζί μας στον τελικό τόσο ο Ναβάρο, όοσο και ο Ναδάλ. Ο Ναβάρο είναι ένας πάρα πολύ καλός φίλος μου, ένα σύμβολο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην εθνική Ισπανίας ήταν σημαντική και πολύτιμη. Ο Ναδάλ είναι επίσης φίλος μου, ένας σπουδαίος τενίστας και χάρηκα που και οι δύο ήταν στον τελικό μαζί μας, έχοντας την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την μεγάλη στιγμή, αλλά και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί".

Για τον τίτλο του MVP στο τουρνουά: "Το να παίρνεις το βραβείο του MVP είναι κάτι το ξεχωριστό. Είναι κάτι που με χαροποιεί, αλλά αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι αυτή η ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες μου. Χωρίς την δουλειά όλων δεν θα φτάναμε στην κορυφή. Οι ομάδες κατακτούν τους τίτλους και τα μετάλλια, όχι ένας παίκτης. Χαίρομαι που βοήθησα από την πλευρά μου στο να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ