EUROBASKET

Γκασόλ: "Να κατακτήσουμε τον τίτλο για χάρη του Γιουλ"

Spain's Pau Gasol (4) reacts to a score against Argentina during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
(AP Photo/Eric Gay) AP

Ο Παου Γκασόλ παραδέχθηκε ότι ο τραυματισμός του Σέρχιο Γιουλ σόκαρε τους πάντες στην Ισπανία, τονίζοντας όλοι στην ομάδα θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ για να αφιερώσουν το τρόπαιο στον σταρ της Ρεάλ.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σέρχιο Γιουλ στο γόνατο που τον έθεσε εκτός δράσης για 6-9 μήνες έχει σοκάρει τους πάντες στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο τους συμπαίκτες του στην εθνική Ισπανίας. Όλοι όμως είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά και αυτό ήταν που τόνισε και ο Πάου Γκασόλ σε δηλώσεις του.

" Ήταν ένα μεγάλο ψυχολογικό και συναισθηματικό "χτύπημα" για εμάς ο τραυματισμός του Γιουλ και κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε άμεσα" δήλωσε αρχικά ο σταρ των Σαν Αντονιο Σπερς, για να συμπληρώσει: " Το κενό του είναι δύσκολο να καλυφθεί. Κάθε παίκτης όμως πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί και, το κυριότερο, να είναι ο εαυτός του".

Στην συνέχεια, δε, ο Γκασόλ τόνισε ότι όλοι στην ομάδα θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ και να αφιερώσουν το τρόπαιο στον Γιουλ: " Μακάρι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να το αφιερώσουμε στον Σέρχιο, ο οποίος είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας". Όσο για τον όρο του φαβορί που όλοι έχουν "κολλήσει" στην Ισπανία; Ο βετεράνος φόργουορντ/σέντερ ήταν ξεκάθαρος: " Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι ανέκδοτα. Στο τέλος, φαβορί είναι αυτός που παίζει καλύτερα όταν ξεκινούν οι αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κερδίζει τα δύσκολα παιχνίδια".

(AP Photo/Eric Gay)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ