EUROBASKET

Γκαρούμπα: "Υποφέραμε για να κερδίσουμε την Ελλάδα"

Γκαρούμπα: "Υποφέραμε για να κερδίσουμε την Ελλάδα"

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα έβγαλε το καπέλο στην ελληνική άμυνα και μίλησε για τον στόχο της παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ισπανία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελλάδας στην προημιτελική φάση του EuroBasket U16 της Σερβίας, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από διάλειμμα ενός έτους. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή μάλιστα, αφού ο Ουσμάν Γκαρούμπα... τρομάζει!

Ο 16χρονος σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι -ξανά- ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η "φούρια ρόχα" σε μεγάλη διοργάνωση, εκμεταλλευόμενος τα πλούσια σωματικά προσόντα, την αθλητική του ικανότητα και την άνεση που έχει να επιτίθεται από έξω προς τα μέσα. Κι αν απέναντι στην ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου δυσκολεύτηκε αρκετά, στο τέλος έκανε τη δουλειά του. Χρειάστηκε βέβαια να παίξει περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι στο Νόβι Σαντ (33 λεπτά), για να γράψει το νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα της FIBA, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως " η Ελλάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά. Αμύνθηκε εξαιρετικά, μας είχε διαβάσει. Χρειάστηκε να υποφέρουμε για να πάρουμε τη νίκη". Το +20 της ισπανικής ομάδας δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, η οποία ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, οπότε κι ήρθε το σερί που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της "φούρια ρόχα".

" Στην αρχή δυσκολεύτηκα, γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε τέτοιου είδους άμυνα σε μένα (σ.σ.: παγίδες και άμυνα από μπροστά). Όσο όμως το παιχνίδι εξελισσόταν, βελτιώθηκα στον τρόπο που αντιδρούσα και έκανα επίθεση απέναντι στα νταμπλ τιμ της ελληνικής ομάδας", πρόσθεσε ο ύψους 2μ03 φόργουορντ/σέντερ.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα της FIBA δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτά, αφού ρωτήθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία ανήκει και τους στόχους του. Ήταν ξεκάθαρος: " Θέλω να είμαι μέλος της πρώτης ομάδας, ακόμη και τη φετινή σεζόν". Κάτι που δείχνει ικανός να πετύχει, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα σπουδαίο πρότζεκτ, το οποίο ήδη παρακολουθούν οι ομάδες του ΝΒΑ.

Δεν συναντάει κανείς άλλωστε συχνά έναν παίκτη που αναδεικνύεται MVP μίας διοργάνωσης όντας δύο χρόνια μικρότερος από συμπαίκτες και αντιπάλους (σ.σ.: το κατάφερε το 2016) και μπορεί να σημειώσει νταμπλ νταμπλ σε μόλις 8'58'' συμμετοχής σε έναν αγώνα .

Μέχρι στιγμής, στο EuroBasket U16 του Νόβι Σαντ, ο σταρ της Ισπανίας έχει 16.8 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1.6 τάπες ανά 19.3 λεπτά συμμετοχής!

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ