EUROBASKET

EuroBasket U20: Τα σενάρια για τον όμιλο της Ελλάδας

EuroBasket U20: Τα σενάρια για τον όμιλο της Ελλάδας

Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Πολωνία με 88-46 κι απέναντι στην Λιθουανία (15/7, 16:00) θα κριθεί η θέση που θα καταλάβει στον όμιλο. Από πρώτη μέχρι τρίτη η Ελλάδα, ανάλογα με το αποτέλεσμα και τη διαφορά.

Η νίκη επί της Πολωνίας με 88-46 εξασφάλισε ότι η Εθνική Νέων Ανδρών δεν μπορεί να τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου της. Το 2/2 της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη προσφέρει αφενός το συγκεκριμένο μαξιλαράκι, αφετέρου τη δυνατότητα να διεκδικηθεί η πρωτιά. Κάτι που θα κριθεί από το αποτέλεσμα (και τη διαφορά) του αγώνα με τη Λιθουανία , το μεσημέρι της Δευτέρας (15/7, 16:00).

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ξεκάθαρα, αν η Σλοβενία δεν έκανε την έκπληξη στη διάρκεια της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας. Πλέον, όμως η τελική κατάταξη του ομίλου θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η μονομαχία της "γαλανόλευκης" με τη "λιέτουβα". Αν, φυσικά, η Σλοβενία κάνει το καθήκον της απέναντι στην Πολωνία.

Αναλυτικά τα σενάρια για τον όμιλο της Ελλάδα:

Νίκη ή ήττα μέχρι 10 πόντους

1. Ελλάδα

2. Σλοβενία

3. Λιθουανία

4. Πολωνία

Ήττα με 11 πόντους

1. Σλοβενία

2. Ελλάδα

3. Λιθουανία

4. Πολωνία

Ήττα με 12 ή 13 πόντους

1. Σλοβενία

2. Λιθουανία

3. Ελλάδα

4. Πολωνία

Ήττα με 14 ή περισσότερους πόντους

1. Λιθουανία

2. Σλοβενία

3. Ελλάδα

4. Πολωνία

Αν, τώρα, η Πολωνία κάνει την έκπληξη και κάμψει την αντίσταση της Σλοβενίας, η Ελλάδα με τη Λιθουανία θα παίξουν για το "1" και το "2". Ο νικητής θα τερματίσει στην πρώτη θέση, κι ο ηττημένος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ