EUROBASKET

Eurobasket U20: Η Μεγάλη Βρετανία τερμάτισε 8η με ρεκόρ 1 νίκη - 6 ήττες!

Eurobasket U20: Η Μεγάλη Βρετανία τερμάτισε 8η με ρεκόρ 1 νίκη - 6 ήττες!
FIBA

Με το Eurobasket U20 να φτάνει στο τέλος του, η Μεγάλη Βρετανία έγραψε ιστορία, αφού τερμάτισε στην 8η θέση, παρά το γεγονός ότι έκανε μόλις μία νίκη σε εφτά αγώνες!

Η Μεγάλη Βρετανία ολοκλήρωσε το Eurobasket U20 με ρεκόρ 1 νίκη και 6 ήττες. Παρόλα αυτά, κατέλαβε την 8η θέση - ανάμεσα σε 16 ομάδες - σε ένα περίεργο σκηνικό, το οποίο πάντως έχει εξήγηση!

Οι Βρετανοί ολοκλήρωσαν την Α' φάση με ρεκόρ 0-3, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον Α' Όμιλο. Επειδή όμως βάσει του καταστατικού στην επόμενη φάση προκρίνονται όλες οι ομάδες, αγωνίστηκαν στην φάση των 16 και εκεί ξεκίνησαν τα πράγματα να αποκτούν ενδιαφέρον

Στην φάση των 16 οι Βρετανοί έκαναν την έκπληξη του τουρνουά, αφού επιβλήθηκαν με 77-72 της Σερβίας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, κάτι που κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Στην συνέχεια ωστόσο δεν άντεξαν και γνώρισαν τρεις ακόμα ήττες (από Γερμανία, Τουρκία και Κροατία), με αποτέλεσμα να τερματίσουν τελικά στην 8η θέση!

Για να καταλάβει κάποιος πάντως το παράδοξο αυτού του συστήματος, η Ελλάδα, η οποία κατέκτησε την 9η θέση χάρη στη νίκη της επί της Ουκρανίας, είχε ρεκόρ 5-2, ενώ η Σερβία - η οποία τερμάτισε στην 15η θέση και υποβιβάστηκε - ολοκλήρωσε το τουρνουά με ρεκόρ 4-3!

Για την ακρίβεια, οι 14 από τις 16 ομάδες του τουρνουά σημείωσαν τουλάχιστον 2 νίκες, με την Μεγάλη Βρετανία να σημειώνει μόλις μία και την (16η και τελευταία) Λετονία να ολοκληρώνει το τουρνουά με ρεκόρ 0-7! Κοινώς, η Μεγάλη Βρετανία είχε το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ νικών-ηττών στην διοργάνωση, αλλά κατέλαβε την 8η θέση!

Για την ιστορία, ιδού τα αποτελέσματα των Βρετανών στην διοργάνωση:

Φάση των Ομίλων

Τουρκία - Μεγάλη Βρετανία 69-56

Μεγάλη Βρετανία - Γαλλία 60-74

Μαυροβούνιο - Μεγάλη Βρετανία 72-68

Φάση των 16

Σερβία - Μεγάλη Βρετανία 72-77

Προημιτελική Φάση

Μεγάλη Βρετανία - Γερμανία 56-81

Αγώνες κατάταξης (θέσεις 5-8)

Τουρκία - Μεγάλη Βρετανία 104-87

Αγώνες κατάταξης (Θέσεις 7-8)

Κροατία - Μεγάλη Βρετανία 82-63

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ