EUROBASKET

EuroBasket: Πάνω από 80% το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα των προκριματικών

EuroBasket: Πάνω από 80% το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα των προκριματικών

Τα προκριματικά του EuroBasket 2021 έστειλαν το πρώτο μήνυμα σε ό,τι αφορά στην προσέλευση του κόσμου, αφού σημειώθηκε πάνω από 80% ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα. Εξαίρεση το "Δημήτρης Τόφαλος".

Η πρώτη αγωνιστική των προκριματικών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, με τα δεκαέξι γήπεδα να συγκεντρώνουν πολλές χιλιάδες φιλάθλους. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στατιστικά της FIBA, σημειώθηκε πληρότητα άνω του 80% στους αγώνες της πρεμιέρας των προκριματικών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της αγάπης του κοινού την Πολωνία (11.000) και τη Λετονία (10.100).

Σε αυτές τις δύο χώρες σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση, που έφτασε σε πενταψήφιο αριθμό. Από κοντά κι η Τουρκία (9.563), η Γεωργία (7.099) που θα διοργανώσει κιόλας έναν όμιλο της τελικής φάσης, αλλά και η Φιναλανδία (6.770).

Sold out σημειώθηκε επίσης στην Ιταλία, στο παιχνίδι της σκουάντρα ατζούρα με τη Ρωσία.

Βάσει αριθμών, καταγράφηκαν 5.500 φίλαθλοι κατά μέσο όρο στα δεκαέξι γήπεδα, με την Ελλάδα πάντως να είναι η εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα. Κι αυτό γιατί στο "Δημήτρης Τόφαλος" δεν ήταν περισσότεροι από 1.000 εκείνοι που είδαν από κοντά την προσπάθεια των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου, να ξεκινήσει με το... δεξί τα προκριματικά του EuroBasket 2021.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ