EUROBASKET

EuroBasket 2021: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση

EuroBasket 2021: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση

Η FIBA Europe ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης (22/7, 13:15) για την προκριματική φάση του EuroBasket 2021. Στο δεύτερο γκρουπ η Ελλάδα.

Την Δευτέρα (22/7, 13:15) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Eurobasket του 2021 και σήμερα (19/7) η FIBA Europe παρουσίασε τα γκρουπ δυναμικότητας, τοποθετώντας την Ελλάδα στο δεύτερο, μαζί με την Σλοβενία, την Κροατία και την Ρωσία. Στο πρώτο τοποθετήθηκαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία και η Λιθουανία.

Η κλήρωση θα γίνει στο αεροδρόμιο του Μονάχου και θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το κανάλι της FIBA στο YouTube. Στην προκριματική φάση του EuroBasket θα πάρουν μέρος 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γεωργίας και της Τσεχίας, τις τέσσερις που θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση το 2021 .

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων και στην τελική φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτες (από κάθε όμιλο), με εξαίρεση αυτούς όπου θα κληρωθούν οι τέσσερις διοργανωτές -απ' όπου θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα θα κληρωθεί με ομάδες από το 3ο, 6ο και 7ο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο της, δηλαδή με μία εκ των Ιταλία, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία, μία εκ των Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και μία από τις Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία και Αυστρία.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν σε τρία "παράθυρα", στις 17-25 Φεβρουαρίου 2020, 23 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2020 και 15-23 Φεβρουαρίου 2021.

EuroBasket 2021: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ