EUROBASKET

Εθνική: Τα σενάρια για πρόκριση και 2η θέση

Εθνική: Τα σενάρια για πρόκριση και 2η θέση

Λίγο πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Φινλανδία το Sport24.gr εξηγεί τα σενάρια για την πρόκριση της Ελλάδας στους "16" και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον 1ο όμιλο του Eurobasket.

Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ απλά για την Ελλάδα στον 1ο όμιλο, τόσο όσον αφορά στην πρόκριση, όσο και για τη θέση που θα καταλάβει. Δεν θα ήταν όμως εάν η Πολωνία ολοκλήρωνε τη μεγάλη έκπληξη στον αγώνα με τη Γαλλία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι χρειάζεται πλέον η Εθνική στον αποψινό (20:00, ΕΡΤ1) αγώνα με τη Φινλανδία και στον αυριανό με την Πολωνία για: 1) να προκριθεί στην επόμενη φάση και 2) να κατακτήσει την τρίτη θέση του 1ου ομίλου.

Κατ' αρχάς, ενδεχόμενη νίκη στον σημερινό αγώνα με τη Φινλανδία ΔΕΝ εξασφαλίζει πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο “τελικός” για την Εθνική είναι ο αυριανός με την Πολωνία, αφού σε περίπτωση νίκης στο συγκεκριμένο παιχνίδι (17:30), η Ελλάδα θα προκριθεί αυτομάτως στους "16", ανεξάρτητα από την έκβαση στο παιχνίδι με τη Φινλανδία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα και την κατάταξη στον 1ο όμιλο

Σε περίπτωση που η Ελλάδα ηττηθεί αύριο από την Πολωνία, τότε θα προκριθεί στους "16" μόνο εάν συμβεί ΕΝΑ (ακραίο) σενάριο: να δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία με Φινλανδία και Πολωνία. Αυτό θα γίνει εφόσον κάνει δύο ήττες η Φινλανδία. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η Ελλάδα θα χρειαστεί και διαφορά πόντων στο αποψινό παιχνίδι με τη Φινλανδία, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και της αυριανής αναμέτρησης με την Πολωνία.

Το σενάριο για τη 2η θέση

Η Ελλάδα ελπίζει ακόμα και για τη 2η θέση ομίλου. Πως θα συμβεί αυτό; Θα χρειαστεί να κάνει δύο νίκες (με Φινλανδία, Πολωνία) και να νικήσουν αύριο η Φινλανδία την Ισλανδία και η Σλοβενία τη Γαλλία, δημιουργώντας έτσι τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα 3-2, Γαλλία 3-2 και Φινλανδία 3-2). Σε αυτή την (διόλου ακραία) περίπτωση η Εθνική θα χρειαστεί νίκη επί της Φινλανδίας με 15 πόντους διαφορά για να τερματίσει δεύτερη.

Η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση εάν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, χωρίς όμως να νικήσει τη Φινλανδία με +15.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ