EUROBASKET

Ενοχλημένος ο Μεσίνα με τη FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Ενοχλημένος ο Μεσίνα με τη FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Ακόμη και τη λέξη "ντροπή" χρησιμοποίησε ο Έτορε Μεσίνα για να σχολιάσει το νέο καλεντάρι της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Τρομερά ενοχλημένος με το νέο καλεντάρι της FIBA και με τον τρόπο που θα πρέπει οι εθνικές ομάδες να παίζουν στη διάρκεια της σεζόν δήλωσε πως είναι ο Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός προπονητής σχολίασε το γεγονός ότι οι αθλητές του ΝΒΑ και της EuroLeague δεν θα μπορούν να αγωνίζονται με τις Εθνικές στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και η αλήθεια είναι πως ξέσπασε χρησιμοποιώντας ακόμη και τη λέξη "ντροπή" για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας μετά την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Λιθουανία :

" Δεν είμαι χαρούμενος. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αν παίζεις στο ΝΒΑ ή τη EuroLeague, δεν μπορείς να παίζεις και στην εθνική σου ομάδα. Διάβασα τι είπε ο κόουτς Ομπράντοβιτς, διάβασα τι είπε ο Γιασικεβίτσιους, όμως οι προπονητές και οι παίκτες δεν βρίσκονται εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Θα υποστηρίξω την Ιταλία βλέποντας τους αγώνες από την τηλεόραση. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σκληρές κουβέντες, τι θέλετε να κάνω και να πω; Είναι ντροπιαστικό για τις ομοσπονδίες να επιλέξουν αθλητές, να τους δουν να προκρίνονται και να τους λένε "ευχαριστούμε, κάποιος άλλος, καλύτερος από εσάς θα παίξει στη διοργάνωση". Είναι ντροπιαστικό για τους αθλητές. Παίζεις για τη χώρα σου, προκρίνεσαι και έρχεται κάποιος άλλος να παίξει αντί για εσένα στην τελική φάση. Είμαι περίεργος να δω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ξέρετε τι; Γνωρίζω ότι ενοχλούν αυτά που λέω. Θέλω όμως να δω περισσότερους καλούς αγώνες. Περισσότερους Βαλαντσιούνας, περισσότερους Κουζμίνσκας, Μπελινέλι, Μέλι και Ντατόμε. Αυτούς θέλεις να βλέπεις κάθε φορά που μια εθνική ομάδα βρίσκεται στο παρκέ".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ