EUROBASKET

"Έκοψε" τον Τιλί ο Κολέ

"Έκοψε" τον Τιλί ο Κολέ

Ο Βενσάν Κολέ προτίμησε τον Λουί Λαμπεϊρί από τον Κιμ Τιλί, "κόβοντας" τον φόργουορντ του Ολυμπιακού από τη 12άδα της Γαλλίας στο Eurobasket.

Το δίλημμα ήταν απλό για τον Βενσάν Κολέ εδώ και μερικές ημέρες: " Κιμ Τιλί ή Λουί Λαμπεϊρί; Εν τέλει την απάντηση την βρήκε σήμερα, λίγες ώρες πριν από το τέλος της προθεσμίας που είχε προκειμένου να καταθέσει την τελική 12άδα για το Eurobasket. Επέλεξε λοιπόν τον Λαμπεϊρί, αφήνοντας τον φόργουορντ του Ολυμπιακού εκτός ομάδας...

" Η απόφαση ήταν δύσκολο να ληφθεί λόγω των πολλών αβεβαιοτήτων σχετικά με τη διαθεσιμότητα κάποιων παικτών, όπως του Πουεριέ και του Σεραφάν. Ο Κιμ (Τιλί) ήταν υποδειγματικός, όπως πάντα, από την αρχή της προετοιμασίας. Παρ 'όλα αυτά, η εμφάνιση και το προφίλ του Λουί Λαμπεϊρί, μας ώθησε ώστε να αποφασίσουμε υπέρ αυτού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κιμ για τη δουλειά και τη συμπεριφορά του. Του εύχομαι μια εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό" δήλωσε ο Βενσάν Κολέ μετά την ανακοίνωση της απόφασής του.

Γι αυτό προτίμησε τον Λαμπεϊρί ο Κολέ

Με άλλα λόγια, ο Κολέ προτίμησε τον Λαμπεϊρί από τον Τιλί επειδή είναι παίκτης ρακέτας και αποτελεί "μαξιλαράκι ασφαλείας" σε περίπτωση που οι Πουαριέ, Σεραφάν (αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμούς) δεν μπορέσουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Μετά την επιλογή του Κολέ, η τελική 12άδα των "τρικολόρ" για το Eurobasket διαμορφώνεται ως εξής:

Κέβιν Σεραφάν (Μπαρτσελόνα), Τόμας Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), Αντουάν Ντιό (Βαλένθια), Τζόφρι Λοβέρν (Σαν Αντόνιο Σπερς), Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπορίς Ντιαό (ελεύθερος), Λέο Βέστερμαν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια), Λουί Λαμπεϊρί (Στρασμπούρ), Αξελ Τουπάν (Ζαλγκίρις Κάουνας), Εντουϊν Τζάκσον (Γκουανγκντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ