EUROBASKET

Είναι ο Πάου ο καλύτερος στην ιστορία;

Είναι ο Πάου ο καλύτερος στην ιστορία;
INTIME SPORTS

Η ηλεκτρονική έκδοση της "Marca" θέλησε να δώσει την απάντηση σχετικά με το αν ο Πάου Γκασόλ είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιο το πόρισμα;

Από τη στιγμή που η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα Eurobasket, με τον Πάου Γκασόλ να αναδεικνύεται ξανά ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, άρχισε η κουβέντα για το αν ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς πως μόνο αυτός και ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς έχουν αναδειχθεί δύο φορές MVP σε Eurobasket. Ή, ότι αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό που κατακτά με την Ισπανία σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ.: είχε προηγηθεί αυτό στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας).

Η ηλεκτρονική έκδοση της Marca έβαλε κάτω τα πράγματα και θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα, αν ο Πάου Γκασόλ είναι ο κορυφαίος όλων. Απέναντί του έντεκα (11) παίκτες που έχουν "γράψει ιστορία" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα χρώματα των εθνικών τους ομάδων. Μεταξύ αυτών κι ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος κατέκτησε ένα χρυσό (1987) κι ένα ασημένιο (1989) με τη "γαλανόλευκη". Αν τώρα αναρωτιέστε ποιος έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια, μιλάμε για τον Σεργκέι Μπέλοφ, ο οποίος στην καριέρα του είχε 7 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα, με τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς να ακολουθεί με ένα λιγότερο (6 χρυσά, 6 ασημένια, 2 χάλκινα).

Επομένως, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ δεν είναι ο πιο επιτυχημένος. Έχει ακόμη αρκετό "ψωμί" μέχρι να φτάσει τον Σεργκέι Μπέλοφ. Άντε, το πολύ πολύ να ισοφαρίσει -το επόμενο καλοκαίρι- τον Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, κατακτώντας το 10ο μετάλλιο της καριέρας του με τη "φούρια ρόχα".

Η πλήρης λίστα έχει ως εξής:

Όνομα Σύνολο Χρυσά Ασημένια Χάλκινα
Σεργκέι Μπέλοφ 15 7 3 5
Κρέζιμιρ Τσόσιτς 14 6 6 2
Ντράζεν Νταλιπάγκιτς 12 5 3 4
Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς 10 5 3 2
Πάου Γκασόλ 9 4 3 2
Βλάντε Ντίβατς 9 5 2 2
Άρβιντας Σαμπόνις 9 3 2 4
Τόνι Κούκοτς 8 3 2 3
Ντράζεν Πέτροβιτς 7 2 2 3
Τόνι Πάρκερ 4 1 1 2
Νίκος Γκάλης 2 1 1 -
Ντιρκ Νοβίτσκι 2 - 1 1

Το γράφημα της Marca

Είναι ο Πάου ο καλύτερος στην ιστορία;
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ