EUROBASKET

Δυσαρεστημένος ο Σαμπόνις με τα προκριματικά της FIBA

Δυσαρεστημένος ο Σαμπόνις με τα προκριματικά της FIBA
AP PHOTO/JESSICA HILL

Ο Αρβίντας Σαμπόνις τόνισε πως περίμενε περισσότερα από τον Ντονάτας Μοντεγιούνας, ενώ εξέφρασε την δυσαρέστηση του για τα προκριματικά της FIBA.

Ο Αρβίντας Σαμπόνις, πέρα από το γεγονός πως αποτελεί τον κορυφαίο αθλητή που έχει αναδείξει η Λιθουανία, είναι και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας του. Οι δηλώσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Ο Αρβίντας Σαμπόνις, ο οποίος διανύει το 53ο έτος της ζωής του, σε πρόσφατες δηλώσεις του, έκανε έναν μικρό απολογισμό για την παρουσίας της Λιθουανίας στο Eurobasket 2017, στο οποίο η χώρα του γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ελλάδα: "Πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο μας, αλλά μετά γνωρίσαμε τον αποκλεισμό από τους Έλληνες, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία. Έδωσα το "παρών" στην προετοιμασία της ομάδας, είδα την σκληρή δουλειά που έκαναν και δεν έχω παράπονο.

Έγινε προετοιμασία υψηλού επιπέδου. Οι ίδιοι οι παίκτες παραδέχτηκαν σε δηλώσεις τους πως δεν ήταν συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσουν το πλάνο που είχαν. Όταν τους λες να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα και κάνουν το αντίθετο, τότε τι μπορείς να κάνεις;

Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Ντονάτας Μοντεγιούνας. Περίμενα να μας βοηθήσει περισσότερο, αλλά τα προβλήματα μας δεν επικεντρώνονται σε ένα άτομα. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας στήριξαν, είναι πάντα ο 6ος παίκτης μας".

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μοντέλο με τα προκριματικά της FIBA (τα οποία θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της σεζόν), με τον Αρβίντας Σαμπόνις, με τον πρόεδρο της λιθουανικής ομοσπονδίας να εκφράζει την δυσαρέστηση του: "Οι φίλαθλοι, θέλουν να έρχονται στους αγώνες για να βλέπουν τους καλύτερους παίκτες να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες. Και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει. Δεν είμαστε σαν την Ισπανία, η οποία μπορεί να έχει και 10 απουσίες, αλλά από πίσω υπάρχουν 10 παίκτες για να αναπληρώσουν τα κενά. Η απώλεια και μόνο ενός παίκτης, θα είναι πρόβλημα για εμάς. Τα προκριματικά της FIBA δεν θα κάνουν καλό και για το ενδιαφέρον του κοινού".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ