EUROBASKET

Διευρυμένο Ευρωμπάσκετ, στην Πόλη η τελική φάση!

Διευρυμένο Ευρωμπάσκετ, στην Πόλη η τελική φάση!

Η FIBA ενημέρωσε ότι η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία θα συνδιοργανώσουν το διευρυμένο Ευρωμπάσκετ 2017 ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι οι τέσσερις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ 2017 ενώ η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως ενημέρωσε σήμερα (12/12) η FIBA.

Οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες και κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους πριν από τις 2 Νοεμβρίου (σ.σ. μαζί με την Πολωνία που, τελικά, έμεινε εκτός) ενώ η Κεντρική Επιτροπή της FIBA ανακοίνωσε την απόφασή της.

Πάμε, δηλαδή, ξανά σε διευρυμένο Ευρωμπάσκετ, όπως συνέβη με το εφετινό τουρνουά που διεξήχθη στη Γαλλία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Γερμανία.

Η ενημέρωση της FIBA

"Η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι οι συνδιοργανώτριες χώρες του FIBA Eurobasket 2017, όπως έγινε γνωστό σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο του Eurobasket 2015, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά εφαρμόστηκε το μοντέλο της συνδιοργάνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA επέλεξε να ακολουθήσει το ίδιο πρότυπο.

Η Τουρκία θα διοργανώσει τη φάση των ομίλων καθώς και την τελική φάση, δίνοντας συνέχεια σε μια ιδιαίτερη παράδοση που έχει δημιουργήσει στα τουρνουά της FIBA, έπειτα από την ανάληψη του Μουντομπάσκετ Ανδρών 2010 και του Μουντομπάσκετ Γυναικών 2015. Επίσης έχει διοργανώσει τα Eurobasket των 1959 και 2001. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα "Sinan Erdem Arena" και "Abdi Ipekci Arena".

Η Φινλανδία διοργάνωσε για τελευταία φορά Eurobasket το 1967, στο Ελσίνκι και το Τάμπερε, στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της. Το Eurobasket 2017 συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια. Επίσης, η Ρουμανία και το Ισραήλ θα αναλάβουν τη διοργάνωση για πρώτη φορά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ