EUROBASKET

Αποσύρθηκε από την εθνική Τσεχίας ο Γίρι Βελς

Αποσύρθηκε από την εθνική Τσεχίας ο Γίρι Βελς

Ο Γίρι Βελς ανακοίνωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Κροατία ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Τσεχίας. Ήταν διεθνής με την ομάδα των ανδρών από το 1999.

Στα 37 του χρόνια ο Γίρι Βελς αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην πορεία του με την εθνική Τσεχίας. Χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο, ο βετεράνος γκαρντ/φόργουορντ ανακοίνωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Κροατία ( ήττα με 107-69 ) για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Βελς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση της FIBA σε επίπεδο ανδρών το 1999 στο Eurobasket της Γαλλίας το 1999, αντιμετωπίζοντας στην φάση των ομίλων και την Ελλάδα. Ήταν μάλιστα ο γηραιότερος παίκτης της φετινής διοργάνωσης, αλλά και ο μόνος παίκτης του Eurobasket 2017 που είχε αγωνιστεί στο Eurobasket του 1999 !

Το φετινό Eurobasket ήταν το 7ο της καριέρας του σπουδαίου Τσέχου γκαρντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την φετινή διοργάνωση έχοντας 0.4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο. Κατά την διάρκεια αυτής της 18χρονης πορείας ωστόσο είχε 10.3 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ μέσο όρο στις μεγάλες διοργανώσεις της FIBA.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ